Presenter Information

Bekim SeleFollow

Session

Art and Digital Media

Description

“Kosovafilmi”, u themelua me 20 shkurt të vitit 1969 në Kosovë dhe ishte shtëpia kryesore në vend për prodhimin dhe distribucionin e filmave artistikë. Nga viti 1969 e deri me vitin 2005 ka prodhuar dhe bashkë-prodhuar në mënyrë të pavarur mbi 30 filma artistikë, dokumentarë dhe të animuar. Me disa filma ka marr pjesë në shumë festivale ku disa prej tyre u shpërblyen edhe me çmime ndërkombëtare. Njëri ndër regjisorët nga Kosova që ka realizuar më së shumti filma artistikë në kuadër të kësaj shtëpie filmike është autori Isa Qosja.

Në këtë punim do të merremi me tre filmat artistikë që janë punuar nga regjisori Isa Qosja dhe që janë mbështetur e realizuar nga shtëpia filmike “Kosovafilm”. Do t’i përshkruajmë një nga një, temat që kanë trajtuar këta filma, qasjen regjisoriale si edhe disa nga simbolet më të theksuara që janë përdorur në këto vepra. Më anë të këtij punimi, ne do të kemi përpara një pasqyrë të përgjithshme të veprimtarisë së autorit në fjalë, e cila ka funksionuar në kuadër të “Kosovafilmi-it”.

Keywords:

Prodhimi, filmi, regjisori, tema, simboli.

Proceedings Editor

Edmond Hajrizi

ISBN

978-9951-550-475

First Page

1

Last Page

9

Location

UBT Kampus, Lipjan

Start Date

30-10-2021 12:00 AM

End Date

30-10-2021 12:00 AM

DOI

10.33107/ubt-ic.2021.53

Share

COinS
 
Oct 30th, 12:00 AM Oct 30th, 12:00 AM

KOSOVAFILMI (me fokus, filmat e Isa Qosjes)

UBT Kampus, Lipjan

“Kosovafilmi”, u themelua me 20 shkurt të vitit 1969 në Kosovë dhe ishte shtëpia kryesore në vend për prodhimin dhe distribucionin e filmave artistikë. Nga viti 1969 e deri me vitin 2005 ka prodhuar dhe bashkë-prodhuar në mënyrë të pavarur mbi 30 filma artistikë, dokumentarë dhe të animuar. Me disa filma ka marr pjesë në shumë festivale ku disa prej tyre u shpërblyen edhe me çmime ndërkombëtare. Njëri ndër regjisorët nga Kosova që ka realizuar më së shumti filma artistikë në kuadër të kësaj shtëpie filmike është autori Isa Qosja.

Në këtë punim do të merremi me tre filmat artistikë që janë punuar nga regjisori Isa Qosja dhe që janë mbështetur e realizuar nga shtëpia filmike “Kosovafilm”. Do t’i përshkruajmë një nga një, temat që kanë trajtuar këta filma, qasjen regjisoriale si edhe disa nga simbolet më të theksuara që janë përdorur në këto vepra. Më anë të këtij punimi, ne do të kemi përpara një pasqyrë të përgjithshme të veprimtarisë së autorit në fjalë, e cila ka funksionuar në kuadër të “Kosovafilmi-it”.