Date of Award

Fall 10-2010

Document Type

Thesis

Degree Name

Bachelor Degree

Department

Architecture and Spatial Planning

First Advisor

Binak Beqaj

Language

Albanian

Abstract

“Filozofia e njё klase tё shkollёs nё njё brezё do tё jetё filozofia e qeverisё nё tё ardhmen”

Albert Ajnshtajn

Tё projektosh pёr fёmijё do tё thotё tё studiosh tёrёsisht psikologjnё e tyre nё nivelin mё tё gjёrё tё mundur, sepse objekti nё tё cilin ata do tё kalojnё pjesёn mё tё madhe tё ditёs do te jetё shkolla dhe kjo duhet tё jetё arsyeja qё ai objekt me tё vertёt t’u plotesoj tё gjitha kёrkesat e tyre themelore, sepse bazё pёr zhvillimin e tyre ёshtё arsimimi. Parimi kryesor i politikës së arsimit është “Arsim gjithëpërfshirës”sipas të cilit të gjithë fëmijët dhe të rinjtë duhet të kenë mundësi të vijojnë shkollimin.

Shkolla nё fjalё ёshtё shkollё e nivelit fillorё gjё qё e bёnё edhe mё tё ndjeshёm trajtimin dhe organizimin e hapsirave tё saj.Pёr tё projekuar dhe pёr tё ideuar arkitekturёn e objektit edukativo arsimor pra shkollёs duhet te mёsojmё dhe tё pёrdorim nё mёnyrё sa mё tё vetёdishme njohuritё tona bazё pёr kёtё lloj objketi pёr arsye tё funksionit dhe personave qё do ta shrytёzojnё atё objekt. Shkolla fillore është termi i preferuar pёr tё gjithё nxёnёsit sepse ata rriten zhvillohen dhe plaken por cdo herё nё mendjen e tyre do tё kenё pamjen e shkollёs, kjo tё shtynё tё projektosh nё mёnyr sa mё atraktive dhe konceptuale cdo gjё duhet tё jetё e menduar mirё dhe jo e vendosur nё mёnyrё tё rastёsishme me njё fjalё ne duhet ta ndijejmё veten si shtrytёzuesit mё tё mёdhenjё tё ati objekti vetёm atёhere do ti shfrytёzonim tё gjitha aftёsit tona projektuese dhe do tё venim nё pah ndjёshmёrin ndaj fёmijёs.

DOI

10.33107/ubt-etd.2010.881

Included in

Architecture Commons

Share

COinS