Date of Award

Winter 12-2014

Document Type

Thesis

Degree Name

Bachelor Degree

Department

Architecture and Spatial Planning

First Advisor

Binak Beqaj

Language

Albanian

Abstract

Çfarë është hemodializa? Hemodializa është një mënyrë për të pastruar gjakun dhe për të hequr peshën e tepërt që ka fituar trupi. Gjate dializës gjaku kalon në një drejtim dhe në drejtimin e kundërt kalon dializuesi, në këtë mënyrë filtri i përdorur pastron gjakun dhe heq kilet e tepërta. Gjaku i pastruar rikthehet në trup. Sa kohë zgjat një seancë hemodialize? Hemodializa kryhet në qendra të specializuara. Një seancë hemodialize zgjat nga 3 orë deri në 5 orë. Seancat kryhen tre herë në javë. Për shpeshtësinë e seancave tuaja vendos mjeku juaj i dializës. Gjate seancës së dializës pacientat mund të dëgjojnë muzikë, të plotësoni fjalëkryqe apo të lexojnë ndonjë libër. Zyrtarët shëndetësorë thonë se në bazë të të gjitha standardeve ndërkombëtare, ky repart duhet të jetë i vendosur në katin përdhese, nisur nga fakti se pacientët janë kryesisht të lidhur për karrocë ose shtrat.

DOI

10.33107/ubt-etd.2014.911

Included in

Architecture Commons

Share

COinS