Date of Award

Summer 7-2020

Document Type

Thesis

Degree Name

Bachelor Degree

Department

Medicine and Nursing

First Advisor

Ilir Ahmetgjekaj

Language

Albanian

Abstract

Multiple Skleroza është sëmundje e rëndë e njeriut, në sistemin nervor, e cila parqitet me ankesa dhe dhimbje të ndryshme, të cilat vijnë kohë pas kohe.Ankesat tipike të kësaj sëmundje janë ligështimi (dopësimi) në duar apo këmbël, ndjenja e të qënit pirë;dridhjet ; artikulim i paqartë dhe pengesa në shikim. Multiple Skleroza është e pashërueshme. Me medikamnete të ndryshme provohet dopësimi i sistemit të imunitetit.

DOI

10.33107/ubt-etd.2020.2318

Included in

Nursing Commons

Share

COinS