Date of Award

Spring 4-2020

Document Type

Thesis

Degree Name

Bachelor Degree

Department

Architecture and Spatial Planning

First Advisor

Safete Veliu

Language

Albanian

Abstract

Uji është komponenti kryesor gjatë jetës, atë duhet ta ruajmë dhe t’i kushtojmë vëmendje gjatë tërë kohës. Pasi që është i pandashëm nga ne atëherë ne duhet ta shfrytëzojmë gjithë potencialin e tij. Liqeni është vendi ku ruhet uji i cili arrihet nga reshjet dhe lumenjtë.

I tillë është edhe Liqeni i Batllavës, i cili ka rëndësi të lartë për vendin tonë. Ai shfrytëzohet maksimalisht nga shteti jonë, por jo edhe nga bashkë vendasit. Ky Liqen fare pak frekuentohet për shkak se nuk ka ndonjë gjë atraktive për të ofruar. Megjithatë malet e Brainës, malet e Ballabanit dhe malet e Orllanit e bëjnë këtë vend mjaft piktoresk. Pavarësisht bukurive natyrore, kjo pjesë vazhdon të mos jetë e mirëmbajtur.

Për të arritur që të shfrytëzojmë të gjithë potencialin që kjo zonë ka duke përfshirë të mirat natyrore ( liqeni, lumenjtë, malet), do të synojmë që përmes kësaj teme, të arrijmë deri në një shfrytëzim sa më racional të tokës dhe të ujit, si komponent e pandashme. Hoteli do të përmbaj në vete çdo lloj të aktiviteteve vetëdijësuese për ujin dhe aktivitete rekreuse duke shfrytëzuar Liqenin, por pa e ndotur atë aspak. Ky do të jetë një Hotel të cilin do të mund ta vizitoni gjatë tërë vitit pasi që në të ofrohen aktivitete sezonale.

DOI

10.33107/ubt-etd.2020.2350

Included in

Architecture Commons

Share

COinS