Date of Award

Summer 7-2020

Document Type

Thesis

Degree Name

Bachelor Degree

Department

Food Science

First Advisor

Smajl Rizani

Language

Albanian

Abstract

Kjo temë e diplomës studion mënyrën e të ushqyerit të femrave shtatzënë . Pjesa e kapitullit të parë shpjegon sasinë e makronutrientëve dhe mikronutrientëve të cila nevoiten për femrat shtatzënë dhe nutrientët të cila nevoitet për rritjen e fëmijes. Pjesa e kapitullit të dytë kemi rekomandimi për dietën e femrave shtatzënë me kolesterol të lartë,diabet apo anemi dhe mënyra e shëndeshme për femrat shtatzënë me dieta vegjetariane apo vegane Qëllimi i kësaj është përmbledhja e rekomandimeve për mënyrën e të ushqyerit për femrat shtatzënë të cilat kanë sëmundje të caktuara. Pjesa e praktikës e kësaj teze merret me analizimin e dietës dhe vlerësimi e shprehive e të ushqyerit të femrat shtatzënë.

DOI

10.33107/ubt-etd.2020.11

Included in

Food Science Commons

Share

COinS