Date of Award

Winter 1-2020

Document Type

Thesis

Degree Name

Bachelor Degree

Department

Computer Science

First Advisor

Lavdim Menxhiqi

Language

Albanian

Abstract

Procesi i përcjellës së kohës se kur është filluar puna dhe kohëzgjatjes së saj ka qenë një çështje e komplikuar. Për shumë vite shumë metoda janë zhvilluar për të monitoruar prezencën e punëtoreve në vendin e tyre të punës. Më të popullarizuarat kanë qenë karta kohore dhe pasqyra e mungesave.

Secila nga këto opsione ka disavantazhët e veta. Në dekadën e fundit shumë kompani kanë filluar të integrojnë softuerin dhe pajisje moderne për regjistrimin e hyrje-daljeve që të monitorojnë prezencën e punëtoreve të tyre. Këto sistem përveç që ofrojnë regjistrimin e hyrje-daljeve janë në gjendje edhe të gjenerojnë raporte ditore, kartelat e punëtorëve, listën e pagave e shumë përfitime të tjera.

Në këtë projekt që kemi zhvilluar është ndërtuar një pajisje e ngjashme time and attendance por është përdorur pllaka Arduino me aksesorët e saj duke shfrytëzuar RFID teknologjinë.

Përdorimi i sistemit në fjalë do t’i ndihmojë kompanitë, bizneset, institucionet e ndryshme që të menaxhojnë më lehtë me punëtoret e tyre, të nxjerr raporte të detajuara dhe në mënyre të automatizuar, larg nga metodat e vjetra tradicionale të cilat përveç që ishin të mundimshme kanë harxhuar shumë kohë dhe kanë pasur vështirësi të tjera.

DOI

10.33107/ubt-etd.2020.2477

Share

COinS