Date of Award

Winter 1-2021

Document Type

Thesis

Degree Name

Bachelor Degree

Department

Integrated Design

First Advisor

Gazmend Ejupi

Language

Albanian

Abstract

Duke pasur parasysh se në Kosovë nuk ka hapësira kulturore të mjftueshme e sidomos që salla koncertale te posaqme nuk ka, që shfrytëzohen teatrot si dhe holli i biblotekës kombëtare kur mbahet një kocert.

Dizajni interier është arti dhe shkenca e përmirësimit të brendshëm të një ndërtese për të arritur një mjedis më të shëndetshëm dhe më të këndshëm estetikisht për njerëzit që përdorin hapësirën. Një dizajner interier është dikush që planifikon, hulumton, koordinon dhe menaxhon projekte. Dizajni i brendshëm është një profesion i shumanshëm që përfshin zhvillimin konceptual, planifikimin e hapësirës, inspektimet e vendit, programimin, kërkimin, komunikimin me palët e interesit të një projekti, menaxhimin e ndërtimit dhe ekzekutimin e modelit.

DOI

10.33107/ubt-etd.2021.2574

Share

COinS