Date of Award

Winter 1-2021

Document Type

Thesis

Degree Name

Bachelor Degree

Department

Journalism, Media and Communication

First Advisor

Musa Sabedini

Language

Albanian

Abstract

Në këtë punim do të ofrojë vlerësime profesionale se çfarë është intervista.

Gjatë kësaj teme të diplomës do të kuptoni më shumë rreth historisë së gazetave në Kosovë. Cilat ishin gazetat e para në Kosovë, sa lexoheshin ato dhe sa lexohen sot.

Të gjitha këto duke u bazuar në shtypin periodik shqiptar gjatë viteve 2000-2005.

Në veçanti do të shfletohen arkivat e gazetave “Koha Ditore”, “Epoka e re”, “Zëri. Të cilat cilësohen si gazetat më të lexuara në Kosovë.

Do të ketë një krahasim të vogël mes gazetave dikur dhe gazetave të ditëve të sotme.

Gjithashtu do të intervistohen gazetarët e mediave të shkruara që janë marrë gjatë me publikimin e gazetave si: Halil Matoshin, Përparim Isufin, Agron Bajramin, Haqif Mulliqi.

Gjatë intervistave me gazetarët në fjalë i’u është bërë pyetja se cila mendoni që është intervista e juaj më e suksesshme që keni realizuar deri më sot, pra do të njoftoheni prej më afër me intervistat që kanë bërë jehonë rreth një ngjarje të caktuar në Kosovë.

Në agjendën e këtij punimi do të ketë edhe një anketë me qytetarët për mediat e shkruara, duke marrë mendimet e tyre rreth gazetave dhe se çfarë pëlqejnë më shumë në gazeta.

Ku nga kjo anketë do të kuptojmë rëndësinë e mediave të shkruara(gazetave).

DOI

10.33107/ubt-etd.2021.2594

Included in

Communication Commons

Share

COinS