Date of Award

Spring 4-2021

Document Type

Thesis

Degree Name

Bachelor Degree

Department

Management, Business and Economics

First Advisor

Enver Krasniqi

Language

Albanian

Abstract

Për të ecur përpara në një botë konkurruese, çdo kompani duhet të gjejë një kënd unik për t'u dalluar nga turma. Por inovacioni nuk është kurrë i lehtë - dhe nëse duhet bërë një hap të madh përpara, duhet të kuptohet se është një proces i çrregullt, i paparashikueshëm, i paepur. Risia e suksesshme e ndërmarrësve ka të bëjë me mësimin nga gabimet e tyre, këmbënguljen para vështirësive, të ri-mendojnë biznesin e tyre përballë përçarjes. Ndonjëherë do të thotë të bëjnë diçka më mirë që bën dikush tjetër. Shumë studiues besojnë se ndërmarrjet e bazuara në njohuri përpiqen të mbijetojnë sepse në këto aktivitete specifike ato duhet të jenë njëkohësisht sipërmarrëse në disa dimensione. Në të vërtetë, ato duhet të jenë sipërmarrëse në kuptimin që krijojnë një produkt të ri ose një shërbim të ri, por gjithashtu duhet të jenë inovative në modelin e tyre të biznesit dhe në strategjinë e marketingut të përdorur. Përveç kësaj, ato duhet të tregojnë disa aftësi sipërmarrëse për t'i lidhur ato elemente së bashku. Arritja në të njëjtën kohë e një niveli të mirë të efikasitetit në të gjitha ato fusha sipërmarrëse është e vështirë, prandaj shumë ndërmarrje fillestare dështojnë në vitet e tyre të hershme.

DOI

10.33107/ubt-etd.2021.2794

Included in

Business Commons

Share

COinS