Date of Award

Spring 5-2021

Document Type

Thesis

Degree Name

Bachelor Degree

Department

Information Systems and Security

First Advisor

Blerton Abazi

Language

Albanian

Abstract

Sot jemi dëshmitarë të shpejtësisë së madhe në avansime dhe ndryshime në fushën e shkencës,teknologjisë,kulturës dhe shoqërisë si dhe arritjes së informacioneve të tepërta që jo gjdo kush mund të ballafaqohet me to,në mënyrën më të mire të mundëshme.Dekada e fundit ishte ajo e cila ‘kurorëzoi’ lidhjen mes njeriut dhe kompjuterit.Ishte pikërisht kjo lidhje e cila definoi disa ‘epitete’ si programer,IT etj.Miliona njerëz të punësuar në institucione dhe kompani të ndryshme kalojnë pjesën më të madhe të kohës duke komunikuar me kompjuter. (Ndikimi i teknologjisë në jetë në tonë) Jemi të vetëdijshëm që kemi pasur një lidhje të veçantë me teknologjinë,por në muajt e fundit pas kësaj situate të jashtëzakonshme për krejt botën njejt edhe për neve kemi kuptuar rëndësin që e ka teknologjia nëpër jetën e secilit,pasiqë e kemi të kufizuar lëvizjen e lirë të gjitha punët duhet ti kryejmë prej ambienteve të mbrendëshme.Që do të thotë ne jemi në përballje direkte me këto ndryshime prandaj edhe duhet të jemi të informuar për disa pytje që ja bëjmë vetes ose dikujt që është më adekuat për këto çështje.Përgjigjen e këtyre pyetjeve ne kemi tentuar ti përmbledhim këtu dhe do i gjeni në këtë punim.Nëse nuk do ekzistonin paisjet e ndryshme të teknologjisë do të ishte e pamundur vazhdimi i mësimit online,vazhdimi i punës në një formë virtuale,mbajtja e mbledhjeve të ndryshme,realizimi i emisioneve,etj.Poashtu në këtë punim dëshirojm të flasim për teknologjinë prej filleve të herëshme të saj deri në këto ditët tona,por pavarësishtë kësaj dua të ndalem pak edhe në temën më aktuale të momentit pra tek coronavirus ose covid-19.

DOI

10.33107/ubt-etd.2021.2793

Share

COinS