Date of Award

Spring 6-2021

Document Type

Thesis

Degree Name

Bachelor Degree

Department

Architecture and Spatial Planning

First Advisor

Rineta Jashari

Language

Albanian

Abstract

Angazhimet ditore, stresi nga puna, situata me hapësirat e gjelbruara në vendit tonë, bëjnë që njerëzit të jenë në kërkim të hapsirave më të gjelbëruara për të kaluar kohë me familjen dhe të kenë privatësi e sidomos fëmijët të kenë më shumë hapësirë për aktivitetet ditore dhe sportive. Lokacioni është një ndër pikat kyqe për projektimin e një ville banimi. Qellimi i perzgjedhjes se projektimit te villes ansambel ka qenë krijimi i një ville me struktura të shpërndara, gjë që nuk jemi mësuar ta shohim shpesh në vendin tonë, si dhe përmbushja e të gjitha elementeve të nevojshme dhe të rëndësishme per krijimin e një hapësire të rehatshme dhë të shfrytëzueshme banuese. Është synuar gjithashtu dizajnimi sa më kreativ i hapësirave duke u munduar që ky dizajn ti rezistoj kohës dhe të jetë i qëndrueshëm, pasiqë një hapësirë e cila sjell kushtet e nevojshme, komoditet dhe dizajn të bukur rezulton në një inspirim për njerëzit.

DOI

10.33107/ubt-etd.2021.2900

Included in

Architecture Commons

Share

COinS