Date of Award

Spring 6-2021

Document Type

Thesis

Degree Name

Bachelor Degree

Department

Architecture and Spatial Planning

First Advisor

Skender Kosumi

Language

Albanian

Abstract

Ky punim ka për qëllim dizajnimin e një hapësire publike në të mirën e banorëve përreth përmes planifikimit dhe dizajnit urban. Prishtina si qyteti është mjaft i madh si nga aspekti sipërfaqësorë poashtu dhe me numër të madh të banorëve. Si i tillë ka nevojë për më shumë hapësira të lira publike. Kjo temë ka për qëllim projektimin dhe organizimin sa më funskional të parkut, ku me anë të një dizajni të mirë ta ndryshojmë dhe ti japim jetë qytetit. Vendodhja e parkut është në një zonë adekuate për një shfrytëzim të tillë, ku afër ka stacionin kryesor të trenit dhe ndan dy lagje të mëdha të qytetit (Arbërinë dhe Lakrishtën). Projekti i planifikuar ringjallë hapësirën përreth duke i dhënë funksione të ndryshme për shfrytëzim nga të gjitha grupmoshat, një hapësirë e lirë publike e përbashkët me terrene sportive, lojëra për fëmijë, hapësira për lexim, hapësira gjelbëruese dhe rekreuse.

DOI

10.33107/ubt-etd.2021.2921

A1-1.jpg (12568 kB)
A1-2.2.jpg (16076 kB)
a1-2.jpg (15500 kB)
A1-3.jpg (21050 kB)
A1-4.jpg (15425 kB)

Share

COinS