Date of Award

Fall 9-2021

Document Type

Thesis

Degree Name

Bachelor Degree

Department

Architecture and Spatial Planning

First Advisor

Lulzim Beqiri

Language

Albanian

Abstract

Qëllimi i këtij projekti është të krijojë një qendër rehabilitimi të drogës dhe alkoolit për rreth 50 pacient (numri i kapacitetit të pacientëve është flexibil në rastin tonë), te cilët do qëndronin për rreth max. 90 ditë për arritje në shërim të plotë.

Në Kosovë, sidomos viet e fundi, ka pasur një rritje të mbidozës së drogës . Kjo epidemi droge pëfshin një eskalim te perdorimit të substancave narkotike të ndryshme dhe rritje të vdekjeve cdo vit.

Për permirsimin e kësaj situate, duhet të bëhet një ndryshim se si individët me probleme të varësis ndaj drogës marri trajtimin përmes këshillimit dhe terapisë, poashtu nga programet dhe aktivitetet . Arkitektura, peizashi mund të luajnë një rol të rëndësishem në procesin e rehabilitimit të këtyre personave.

DOI

10.33107/ubt-etd.2021.2965

Included in

Architecture Commons

Share

COinS