Date of Award

Spring 6-2011

Document Type

Thesis

Degree Name

Bachelor Degree

Department

Law

First Advisor

Emrush Ujkani

Language

Albanian

Abstract

Historia Shqiptare ndër vite është mjaft e pasur me peripeti të larmishme, duke filluar nga Ilirët,si para ardhës së popullit Shqiptar e gjer tek Regjimi Komunist i udhëhequr nga Komunisti përbetuar Enver Hoxha.Shqipëria qysh në vitet e hershme të shpalljës së pavarësisë në Vlorë 1912,mund të thuhet se përgatiste rrugë për një jëtë më të mirë për popullin, mundohej ti fuqizonte dhe ti’i ngriste intelektualisht pas ardhësit politik nga të cilët do të zhvilloheshin edhe diplomacitë ndërkombëtare.Aso kohe pretendohej që Shqipëria do të ishte një vend i cili do të zhvillohej në baza të shkollimit,ekonomisë,kulturës dhe ushtrisë. Kush do të kishte thëmë që Shqipëria në vitet pasuese,veqanërisht në periudhën e pas luftës së dytë botërore do të përballej me situata nga më të ndryshmet,deri tek vetizolimi i shtetit i cili do përfundonte në një periushë pa mbështetjën e asnjë nga super fuqitë e atëherëshme. Shqipëria jo vetëm që mbeti vetëm falë diplomacisë së bërë të Diktatorit Hoxha i cili adhuronte politikë-bërjen e Stalinit,por edhe populli vuajti mjaftë nga rrethanat në të cilat u ndodh shteti.Diktatori Hoxha,idealizonte regjimin Stalinist dhe nuk ishte pro reformave të këtij regjimi.Nga kjo rrodhi që Enver Hoxha e dërgoi vendin në një gjendje krize të vetë izolimit,dhe kjo periudhë zgjati deri sa regjimi Komunist u rëzua nga zgjedhjet të cilat u mbajtën në Shqipëri në vitet e 90-ta ku Partia Demokratike triumfoi me fitorën të cilën i a kishte dhuruar populli i cili kishte vuajtur për frymë demokratike.

DOI

10.33107/ubt-etd.2011.371

Included in

Law Commons

Share

COinS