Title

HOTEL

Date of Award

Winter 12-2019

Document Type

Thesis

Degree Name

Bachelor Degree

Department

Architecture and Spatial Planning

First Advisor

Lulzim Beqiri

Language

Albanian

Abstract

Zhvillimi i turizmit dhe hotelierisë luan një rol të rëndësishëm në zhvillimin ekonomik të çdo vendi, e në veçanti për Komunën e Prizrenit, e që ka ndikim po ashtu edhe në ekonominë në tërësi të Kosovës. Andaj, një nga segmentet kryesore që e karakterizon Komunën e Prizrenit është turizmi.

Zonat më të pëlqyeshme nga turistët zakonisht janë vendet bregdetare, pranë maleve ose qytetet me një histori të veçantë siç është qyteti i Prizrenit.

Në qytetin e Prizrenit duhet trajtuar mirë hotelet sepse përveq se është një qytet historik, ka lëvizje të shumëta të turisteve, e gjithashtu organizohen edhe shumë festivale të ndryshme në periudha të ndryshme kohore.

Tipologjia e projektimit të punimit të diplomës është trajtuar me shumë kujdes nga ana ime, si dhe është tërësisht e ndryshme nga hotelet ekzistuese në qytetin e Prizrenit.

Hoteli quhet “GREEN-HOTEL” sepse është i dendur nga gjelbërimi i lartë, fasadat e hotelit janë të gjelëbruara. Përveç dhomave të fjetjës posedon edhe shumë shërbime tjera si psh: fitnes, dyqane, sallë konferencash, restaurant, dhe shumë shërbime tjera.

Ndërtesa “GREEN-HOTEL” është një ndërtesë në të cilën funksioni ishte faktori primar, por është trajtuar edhe tema shumë e rëndësishme “EFIQIENCA”, gjithë toka e shfrytzuar për vendosjën e ndërtesës, është adaptuar në fasada dhe në kulmin e ndërtesës.

DOI

10.33107/ubt-etd.2019.706

Included in

Architecture Commons

Share

COinS