Date of Award

Summer 7-2015

Document Type

Thesis

Degree Name

Bachelor Degree

Department

Architecture and Spatial Planning

First Advisor

Kujtim Elezi

Language

Albanian

Abstract

Ky punim diplome përmban hulumtim dhe projektim për një lagje të Ohrit me shtëpi vargore ( apo në rend). Ne kemi përzgjedhur një shtëpi të vjetër të ashtuquajtur “shtëpi peshkatarësh” sepse ndodhet në breg të liqenit të Ohrit . Kjo temë është e rëndësishme për shkak se analizon kohën kur ajo lagje është ndërtuar , ndikimet në arkitekturën e asaj kohe, dhe tenton që të krijoj dicka të re pa e harruar traditën dhe shpirtin e qytetit. Sic thotë Le Corbusier “Qytetet e gëzuara kanë arkitekturë! Shtëpitë tona bëjnë rrugët dhe rrugët bëjnë qytetet , dhe qytetet janë si një organizëm që ka shpirt, që ndjen , që vuan dhe dashuron” , prandaj ne jemi marrë me mentalitetin , rrugët , lagjet për të ardhur në përfundim se për cka ka nevojë ajo lagje të rifreskohet .

DOI

10.33107/ubt-etd.2015.869

Included in

Architecture Commons

Share

COinS