Date of Award

Summer 7-2020

Document Type

Thesis

Degree Name

Bachelor Degree

Department

Architecture and Spatial Planning

First Advisor

Binak Beqaj

Language

Albanian

Abstract

Te gjithe parapelqejme te kemi nje hapsire te mire te banimit, por rralle kush po kujdeset qe kete trend te ndertimit ta sjelle ne vendin tone. Duke i pare te gjitha keto mangesi qe po ndodhin ne Kosove ne aspektin e projektimit dhe ndertimit te objekteve te banimit kolektiv, e ne veqanti ne rajonin e Prishtines, kam marre iniciative qe perms kesaj teme te sjelle sadopak ndryshime ne aspektin e projektimit te mirefillt. Permes ketij punimi mund te verehet se si hapsirat e banimit ne te gjitha njesite banesore jane te ndriquara ne menyre te mirefillit ne menyre natyrale. Funksionimi I ketyre njesive banesore do te jete ne ate menyre qe te gjitha te kene funksion te pershtatshem per tipin e baneses. Duke analizuar lokacionin dhe trendin e ndertimit ne Prishtine, kemi verejtur qe kjo zone eshte njera nder zonat qe veqse ka filluar ndertimi i larte, keshtu qe ky projekt do te jete shembull i mire se si duhet nje objekt banimi kolektiv te jete i kompletuar si ne aspektin e detaleve te perdorura ashtu edhe ne metoden e projektimit. Me qellim te arritjes se kushteve sa me pershtatshme per banim, ne kete projekt cdo kthine eshte trajtuar ne veqanti ne menyre qe cdo familje qe do te banoj ne kete kompleks te kete njejten ndjenje, te ndjehet si ne shtepine e tije ne fshatra, kjo edhe perms hapsirave

gjelberuse dhe rekreuse qe do te posedor ky objekt ne rrethinen e saj. Hapsirat gjelberuse, per rekreim dhe parkingjet, cdo dit e me teper po sjellin problem ne aspektin e funksionimit te nje zone te tere te ndertuar, e kjo edhe me shume po verehet kur objektet banesore nuk repspektojne as rregullat baze.

DOI

10.33107/ubt-etd.2020.2377

Included in

Architecture Commons

Share

COinS