Date of Award

Spring 5-2021

Document Type

Thesis

Degree Name

Bachelor Degree

Department

Medicine and Nursing

First Advisor

Zaim Gashi

Language

Albanian

Abstract

Skarlatina është semundje ngjitëse akute që bën pjesë në grupin e sëmundjeve respiratore e shkaktuar nga streptokoku beta hemolitik i grupit A i cili prodhon toksinë eritrogjene dhe shfaqet te njerëzit që nuk kanë imunitet ndaj kësaj toksine. Infeksioni perhapet permes sperklave-rrugeve aerogjene. Burim i semundjes eshte njeriu i semure me skarlatine.

Qëllimi i marrjes së këtij punimi është njohja e sëmundjes së skarlatinës, sëmundje shumë pak e njohur për popullin e qe është një sëmundje e rrallë. Të dimë për shkaqet e paraqitjes së sëmundjes, rreth shenjave, simptomave, etj. Të mbledhim sa më shumë informata rreth sëmundjes dhe të vetëdijësojm popullin sidomos familjet e personave të prekur nga kjo sëmundje.

DOI

10.33107/ubt-etd.2021.2800

Included in

Nursing Commons

Share

COinS