Date of Award

Spring 5-2020

Document Type

Thesis

Degree Name

Bachelor Degree

Department

Architecture and Spatial Planning

First Advisor

Lulzim Beqiri

Language

Albanian

Abstract

Detyra të cilën kam zgjedhur për të punuar projektuar ) është projekt që do të shërbej për akomodim në baza ditore , javore ose edhe më gjatë Përfshinë hapësira për banim , ushqim , rekreim , kalerim , eksplorim në natyrën që gjindet perreth etj Lokacioni gjindet në qytetin e Vitisë përkatsisht në fshatin Kabash Është mjaftë i pershtatshëm për zhvillimin e një resorti për agro turizëm pasi që ka natyrë të paster dhe pamje të gjithë komunës Përzgjedhja e keti lokacioni është bërë për arsye se qytetit i duhet një Rezort që do të shfrytëzohej jo vetëm gjatë verës por edhe në sezonen e dimrit . Në këtë projekt më së shumti është trajtuar pjesa e vilave dhe restorantit , por edhe ajo e shtallës së kuajve.

Përkufizimi më i përhapur në të gjithë botën është ai që përdoret në Shtetet e Bashkuara pushime me qera . Në Evropë termi vilë me qira ose për pushime përdoret më shpesh për marrjen me qira të shtëpive të izoluara në vendet me klimë të ngrohtë . Përkufizime të tjera të përdorura janë akomodimi vetë furnizim ushqimi , qiratë e pushimeve në Mbretërinë e Bashkuar ), vilat për pushime për marrjen me qira të shtëpive të vogla ) dhe vilat në zonat rurale të Francës Ato janë prona të mobiluara plotësisht , pavarësisht nëse ato janë vila pushimesh , apartamente , shtëpi rurale , godina , shtëpi qytezash , shtëpi familjare apo shtëpi të vetme.Hapesira reflekton shume gjera , ajo eshte gjithcka qe sheh Tema kërkon padyshim që arkitektët të bazojnë punën e tyre në përvojat që do të krijojnë më tepër sesa në arsyetime abstrakte që mund ose nuk mund të ndikojnë shikuesit dhe përdoruesit e arkitekturës.

DOI

10.33107/ubt-etd.2020.2461

Included in

Architecture Commons

Share

COinS