UBT aims to offer higher education, professional and life long learning study programs that are competitive in South-East Europe. The institution is considered to be a leader in its educational offer in Kosovo both in terms of quality and degree of innovation.

The institution offers about 28 study programs at bachelor and master level. UBT employs around 500 teaching, research and administrative staff from Kosovo, Europe and wider. The learning environment at the institution is designed to support both theoretical instruction and professional practice.

Programs are delivered in five different campus/regions including Prishtina, UBT Lipjan Innovation Campus, Ferizaj, Prizren, Gjilan and Peja. UBT Innovation Campus is a member of Global Association of Innovation Parks and hosts around 40 different labs and one of the largest libraries in South-East Europe.

UBT Alumni have one of the highest employability in Kosovo labour market. About 95% of our graduates find employment within the first year of graduation in private, public and non-governmental sector.

Follow

Theses/Dissertations from 2015

PDF

NDËRTESAT E BANIMIT - KONVIKTI PËR STUDENTË, Fatbardh Jashari

PDF

MENAXHIMI I NIVELIT TЁ SHЁRBIMIT NЁ SEKTORIN BANKAR TЁ KOSOVЁS, Shqiponjё Junuzi

PDF

Objekt banimi - Villë, Egzon Jusufi

PDF

SHTEPI INDIVIDUALE, Nazyf Kabashi

PDF

KAMPUSI UNIVERSITAR “KADRI ZEKA”-GJILAN, Lorik Kamberi

PDF

BANIM KOLEKTIV, Anita Karaxhi

PDF

LLOJET E AUDITIMIT, Petrit Kelmendi

PDF

Programimi Paralel Me GPU, Kujtim Kërqeli

PDF

RAPORTET E AUDITIMIT DHE RËNDËSIA NË VENDIMMARRJE, Ardiana Krasniqi

PDF

ROLI I MENAXHMENTIT FINANCIAR NË ZHVILLIMIN E NDËRMARRJEVE TË VOGLA DHE TË MESME ME SHTETET NË TRANZICION, Drin Krasniqi

PDF

APLIKIMI I MENAXHIMIT TË DIJES NË BIZNESIN E NDËRMARRJEVE TË VOGLA DHE TË MESME NË KOSOVË, Edona Krasniqi

PDF

Shtatorja-Hyjnesha në Fron, Ermal Krasniqi

PDF

MENAXHIMI I POLITIKAVE PUBLIKE FISKALE DHE ROLI I TYRE NË ZHVILLIMIN E BIZNESEVE TË KOSOVËS, Ibrahim Krasniqi

PDF

Projektimi i nje lagjje ne një zone rurale – Shtëpi inividuale, Ibrahim Krasniqi

PDF

AUDITIMI NË SEKTORIN PUBLIK, Ardiana Latifi

PDF

SIGURIA E INFORMACIONIT NË SEKTORIN BANKAR TË KOSOVËS, Lorika Latifi

PDF

INDEKSI I ÇMIMEVE TË KONSUMIT DHE ANALIZA STATISTIKORE, Fitim Limani

PDF

BILANCI DHE PASQYRA E TË ARDHURAVE SI INSTRUMENTE TË KONSOLIDIMIT FINANCIAR, Egzona Loshaj

PDF

SHTEPI INDIVIDUALE VILLA, Ledri Mahmuti

PDF

STATE SOVEREIGNTY AS A SUBJECT OF PUBLIC INTERNATIONAL LAW, Fide Maksut

PDF

Objekt për edukim edukim –Fakulteti i Arkitekturës, Edina Mamusha

PDF

BARRIERAT PËR INOVACION DHE KULTURA MENAXHERIALE, Kaltrina Mehmeti

PDF

KOSTOT DHE BENEFITET E EUROIZIMIT NË KOSOVË, Doruntina Mejzini

PDF

APLIKIMI I KONCEPTEVE TЁ MENAXHIMIT TЁ OPERACIONEVE NЁ NDЁRMARRJE, Marigona Metaj

PDF

OPTIMALIZIMI I PLANIT DINAMIK PËR OBJEKTIN 2B+P+6 NË PRIZREN DUKE SHFRYTËZUAR PLANIN DINAMIK TË FUQISË PUNËTORE - HISTOGRAMIN, Egzona Morina-Thaqi

PDF

OBJEKT BANIMI – VILLË MALORE, Valdet Morina

PDF

KUPTIMI DHE RËNDËSIA E STUDIMIT, TE DIZAJNIMI UX, Shkëlqim Mula

PDF

INDEKSI I ÇMIMIT TË PRODHIMIT NË KOSOVË, Kaltrina Mustafa

PDF

MUZE ARKEOLOGJIK&ETNOGRAFIK, Krenare Mustafa

PDF

ANALIZË E ZHVILLMIT, KUPTIMIT, DEFINIMEVE DHE LLOJEVE TË BANKAVE, Shqiprim Mustafa

PDF

SHTËPI PËR TË MOSHUAR, Era Nagavci

PDF

E DREJTA PËR T’U HARRUAR, Bruno Neziraj

PDF

NDERTESË KULTURORE – MUZE I GJENOCIDIT TË SERBISË NË KOSOVË, Gresa Neziri

PDF

NDËRTESA EDUKATIVE-BANIMORE- QERDHE-KOPËSHT PËR FËMIJË, Evelina Nushi

PDF

SHKOLLË FILLORE, Albesë Olluri

PDF

PROCESI I PUNËS SË FABRIKËS TË UJIT BADOC DHE MIRËMBAJTJA ELEKTRIKE, Agim Paloja

PDF

TELEMARKETINGU SI ELEMENT MARKETINGU NË KONTEKSTIN E REPUBLIKËS SË KOSOVËS, Drin Ponosheci

PDF

GJYKATA NDËRKOMBËTARE E DREJTËSISË VENDIMET, Mirsad Popopva

PDF

OBJEKTI ADMINISTRATIV Z-mobile, Zana Prelvukaj

PDF

EDUKIMI I PUNONJËSVE PËR MBROJTJE NGA SPYWARE – RASTI I STUDIMIT NËKOMPANITË E SIGURIMIT, Gentian Qorraj

PDF

BURSAT, USANSAT DHE AKSIONET, Blinerë Rama

PDF

Krahasimi i CMS platformave, Wordpress dhe Umbraco për ndërtimin e ueb faqeve të korporatave, Shpëtim Rashiti

PDF

KONTRATA MBI DHURATËN SI FORMË E FITIMIT TË SË DREJTËS SË PRONËSISË, Kaltrina Rexhepaj

PDF

Shtëpi Banimi Individuale Ekologjike, Arianit Rexhepi

PDF

Windows Authentication, RFID security, Shkëlqim Rexhepi

PDF

POLITIKA FISKALE DHE NDIKIMI I SAJ NË ZHVILLIMIN E NDËRMARRJEVE TË VOGLA DHE TË MESME, Magbule Rizani

PDF

PAISJET TERMIKE NË PROCESIN E ZINKIMIT TË LLAMARINËS NË “LLAMKOS “ VUSHTRRI, Arber Rrustemi

PDF

BURIMET E FINANCIMIT DHE NDIKIMI I TEKNOLOGJISË NË NDËRMARRJET E VOGLA DHE TË MESME, Remzi Sadiku

PDF

PROJEKTIMI I VILLES DHE ANALIZAT E MATERIALEVE, Arta Salihu

PDF

BARAZIA GJINORE NË KOSOVË, Gani Seferi

PDF

Objekt Kulturor “Galeria e Arteve Bashkëkohore të Gjilanit”, Arian Sefiu

PDF

VILLË MODERNE, Faton Sertolli

PDF

GJYKATA E DREJTËSISË E BASHKIMIT EVROPIAN, Riad Shabanaj

PDF

Kosovo after the Conflict The influence of Religion in Politics, Adelina Shabani

PDF

PËRMIRËSIMI I AMBIENTIT TË BËRIT BIZNES NË REPUBLIKEN E KOSOVËS, Egzon Shabani

PDF

GJYKATA E DREJTËSISË SË BASHKIMIT EVROPIAN, Nora Shabani

PDF

NDËRTESA BANIMI–SHTËPI ËR TË MOSHUAR, Xhevahire Skoro

PDF

KOPSHT PER FEMIJE P+0, Rrezon Sopi

PDF

ÇERDHE PËR FËMIJË, Learta Stavileci

PDF

KRAHASIMI I TEKNOLOGJIVE PËR IMPLEMENTIMIN DHE PËRKRAHJEN E VIDEOVE NË UEB, Rinor Svarça

PDF

LAGJE E BANIMIT INDIVIDUAL-SOCIAL, Aulona Sylejmani

PDF

IMPLEMENTIMI DHE ADAPTIMI I E-COMMERCE NË KOMPANITË E VOGLA NË ZVICËR, Drilon Tahiri

PDF

Projektimi i objekteve të banimit "Vila Malore", Luljeta Thaqi-Elezi

PDF

PROJEKTIMI I VILLAVE TE BANIMIT, Leonora Thaqi

PDF

OBJEKTE SHUMËBANESORE–KONVIKTET E STUDENTËVE, Dafina Tufa

PDF

Projektimi i objekteve shoqërore - Shkollë Fillore, Emel Vërbiqi

PDF

Menaxhimi i Patundshmërive (Ueb Aplikacion), Liridon Vrapca

PDF

Shtepia e modës, Albion Vuqitërna

PDF

FAKTORËT PËRCAKTUES TË NDËRMARRËSISË DHE INOVACIONIT, Marigona Xhemaili

PDF

OBJEKT ADMINISTRATIV - Raiffeisen BANK, Fiton Zogaj

Theses/Dissertations from 2014

PDF

MOTIVIMI I PUNËTORËVE NË VENDIN E PUNËS, Sihana Sabedini Abdullahu

PDF

APLIKIMI I PERSKPEKTIVAVE TË MENAXHMENTIT OPERACIONAL NË NDERMARRJE TË VOGLA DHE TË MESME (NVM), Yllkë Abdullahu

PDF

RËNDËSIA E KOMUNIKIMIT NË MENAXHIMIN E PERSONELIT, Medlina Ademaj

PDF

ELEVATOR SIMULATOR, Fatlum Arifi

PDF

TREGU DHE FUNKSIONI I TREGUT NË EKONOMI, Labinot Babatinca

PDF

PRODHIMI I ENERGJISË SË RIPËRTËRISHME - PANELET SOLARE, Afrim Bajraktari

PDF

IMPLEMENTIMI I IPTV NË SISTEMET TELEKOMUNIKUESE, Milot Bajrami

PDF

REMITANCAT, Drini Begu

PDF

ROLI I AUDITORIT, Es’heme Beka

PDF

KONTROLLIMI DHE MIRËMBAJTJA E SISTEMEVE TË BMS-i, Fadil Beka

PDF

TREGUESIT BURSORE, Jeta Belallari

PDF

OBJEKT BANESOR - AFARIST, Feim Beqiri

PDF

Muzika dhe Arkitektura: Iannis Xenakis dhe Pavijoni Philips, 1958, Anyla Berisha

PDF

MAKINATË ME KONTROLL NUMERIKE, Besnik Berisha

PDF

“CIKLI I JETËGJATËSISË SË PRODUKTIT – SEKTORI I SHËRBIMEVE”, Denis Berisha

PDF

“CIKLI I JETËGJATËSISË SË PRODUKTIT – SEKTORI I SHËRBIMEVE”, Denis Berisha

PDF

Tregu i Sigurimeve në Kosovë, Merita Berisha

PDF

Mirëmbajtja e linjave prodhuese, Xhavit Blakaj

PDF

NDËRTESA BANESORE ,,VILLA PRIVIEW’’, Dienis Bytyçi

PDF

BETONET E LEHTA NGA ARGJILA EKSPANDUESE SI ZGJIDHJE NË NDËRTIMET MODERNE, Muharrem Cani

PDF

AUDITIMI I JASHTËM NË INSTITUCIONET PUBLIKE NË KOSOVË, Gonxhe Çaushi

PDF

Ndërtesa shoqërore:Shkollë e mesme profesionale, Labëri Dakaj

PDF

ROLI I MIGRIMIT DHE PARAVE TË DËRGUARA, Erona Deshishku

PDF

RAPORTET E AUDITIMIT, DHE NDIKIMI I TYRE NË VENDIMMARRJE, Liridon Dragusha

PDF

Kompleks Banesor, Marigona Dragusha

PDF

CIKLI I ZHVILLIMIT TË PRODUKTIT, Herolind Dreshaj

PDF

TESTIMI I PASQYRAVE FINANCIARE, Armend Dubova

PDF

OBJEKT EDUKATIVO-ARSIMOR SHKOLLA E MESME TEKNIKE 14 KLASESHE, Besarta Elezaj

PDF

Villa, Zana Elezi

PDF

ANALIZA E SISTEMEVE TË ASHENSORËVE, Florim Elshani