UBT aims to offer higher education, professional and life long learning study programs that are competitive in South-East Europe. The institution is considered to be a leader in its educational offer in Kosovo both in terms of quality and degree of innovation.

The institution offers about 28 study programs at bachelor and master level. UBT employs around 500 teaching, research and administrative staff from Kosovo, Europe and wider. The learning environment at the institution is designed to support both theoretical instruction and professional practice.

Programs are delivered in five different campus/regions including Prishtina, UBT Lipjan Innovation Campus, Ferizaj, Prizren, Gjilan and Peja. UBT Innovation Campus is a member of Global Association of Innovation Parks and hosts around 40 different labs and one of the largest libraries in South-East Europe.

UBT Alumni have one of the highest employability in Kosovo labour market. About 95% of our graduates find employment within the first year of graduation in private, public and non-governmental sector.

Follow

Theses/Dissertations from 2013

PDF

APLIKIMI I KORRELACIONIT DHE REGRESIONIT NË STATISTIKAT E SEKTORIT FINANCIAR, Herolinda Demolli

Identification Of Commercial Losses In Electrical Power System In Kosova, Mimoza Dugolli

PDF

KREDIDHËNIA DHE NDIKIMI I SAJ NE ZHVILLIMIN EKONOMIK NE KOSOVË, Alor Ejupi

PDF

Evuluimi i telefonisë mobile, përfshirë rastin e Kosovës, Lorik Fetahu

PDF

DIAGNOSTIKIMI STATISTIKOR I VARIABLAVE MAKROEKONOMIKE- STATISTIKAT E IMPORTIT DHE EKSPORTIT TË MALLRAVE, Blertë Gara

PDF

Sfidat e Kalimit në Cloud Computing, Fannol Gashi

Menaxhimi i Efiçiencës dhe Vlerësimi i Performancës në Punë, Libert Gashi

PDF

VLERËSIMI I PERFORMANCËS DHE METODAT MË TË PËRDORURA, Shpresa Gashi

PDF

ANALIZA METODOLOGJIKE MBI STATISTIKAT E BILANCIT TË PAGESAVE, Valëza Gela

PDF

Importance of merchandising in affecting retail sales, case of medo-flor, Islam Gjikokaj

PDF

AUDITIMI NË KOSOVË, Shpend Gjyshinca

PDF

VPN- Virtual Private Network, Dallandyshe Gutaj

PDF

KONKLUZATA DHE RAPORTIMET NË AUDITIM, Resmije Hajredini

PDF

“Implementation of Business Process Management”, Rrezart Haliti

PDF

NDIKIMI I REKLAMËS NË SJELLJEN E KONSUMATORËVE, Xheneta Hamza

PDF

SHPERBLIMI PËR PERFORMANCË SI MOTIVUES, Nora Hasani

PDF

Quality of Service Control in Wireless Local Area Networks, Adelina Hasanmetaj

PDF

NORMAT E KAMATËS TË BANKAVE KOMERCIALE NË KOSOVË: ANALIZA STATISTIKORE E METODIKËS SË LLOGARITJES, Elfije Hoti

PDF

METODAT E TRENDIT DHE APLIKIMI I TYRE NË PRAKTIKË, Avdullah Hoxha

PDF

Implementimi i GPS sistemit në pajisje mobile, Emin Hyseni

PDF

FORMAT E ZGJIDHJES SË MARTESËS SIPAS LIGJIT NË KOSOVË, Izet Hyseni

PDF

END OF LIFE OF ELECTRONIC DEVICES, Hanë Jahiu

PDF

Analiza Forenzike e Regjistrit të Windows-it, Avdush Jashari

PDF

KONTABILITETI I TË ARDHURAVE DHE SHPENZIMEVE PUBLIKE, Granit Jemini

PDF

SIGURIA E INTERNET PROTOKOL IPV4 VS IPV6, Imran Junuzi

PDF

IMPLEMENTIMI I CEFTA-S, Arlinda Kasapolli

PDF

ANËTARËSIMI I KOSOVËS NË ORGANIZATAT NDËRKOMBËTARE, FONDIN MONETAR NDËRKOMBËTAR DHE BANKËN BOTËRORE, Fisnik Kingji

PDF

MENAXHIMI I PROJEKTEVE NË PORTFOLIO, Visar Kokolli

PDF

Cloud Computing dhe Teknologjia e gjelbër, Yll Konjufca

PDF

TRAJNIMI I PUNËTORËVE, Altina Krasniqi

PDF

PROCESI I AUDITIMIT, Ilir Krasniqi

PDF

IMPLEMENTING LAN/WAN NETWORK FOR SMALL TO MEDIUM SIZE ENTERPRISES - SME, Armir Kuçi

PDF

E-PLATFORMA PËR TURIZMIN NË KOSOVË, Fatlum Latifi

PDF

TREGU DHE FUNKSIONI I TREGUT, Erodita Llugaxhija

PDF

GPS PROGRAMI NË PAJISJET MOBILE: TRAJTIM KRAHASUES NË MES JAVA PËR ANDROID DHE PHONEGAP, Lavdim Menxhiqi

PDF

Privaciteti në Internet, Bujar Morina

PDF

EUROBY MANAGEMENT SUITE, Ahmet Murati

PDF

AUDITIMI I BRENDSHËM NË KOSOVË, Besarta Mustafa

PDF

AUDITIMI DHE RËNDËSIA E TIJ, Kemajl Qerimi

PDF

Aplikimi i CMS për krijimin e Portal: Përdorimi i DotNetNuke për ndërtimin e Portal dhe WebSite, Mentor Qorri

PDF

TEORITË BASHKËKOHORE PËR TREGTINË E JASHTME, Burim Ratkoceri

PDF

RRJETET SOCIALE SI MUNDËSI PËR TË BËRË MARKETING, Valon Rexhepi

PDF

Rëndësia e Trashëgimisë në Biznesin Familjar, Krenar Rrecaj

PDF

BRAND IMPACT ON INCREASING SALES: CASE STUDY “FORTESA HOME”, Granit Sahiti

PDF

SIGURIA NË SISTEMET OPERATIVE IOS DHE ANDROID, Atdhe Sefa

PDF

PRIVATIZIMI,TE METAT DHE PËRPARËSITË E TIJ, Adnan Shala

PDF

Siguria e aplikacioneve, Fatjon Shala

PDF

POLITIKAT FISKALE, Kaltrinë Shaqiri

PDF

Business communication management in ETC Company, Ermira Shkodra

PDF

QEVERISJA E KORPORATAVE SI MEKANIZËM PËR NXITJEN E ZHVILLIMIT EKONOMIK, Shkumbin Shllaku

PDF

ANALIZA NDËRMJET MYSQL DHE POSTGRESQL, Festim Shyti

PDF

ATM-I SI SISTEM KOMPLEKS MEKATRONIK, Fatos Sylaj

PDF

PËRMBLEDHJE E TEKNOLOGJIVE PËR MBROJTJEN E PRIVATËSISË ONLINE, Driton Tahiri

PDF

IMPLEMENTIMI I VOICE OVER IP (VoIP) NË MINISTRINË E ARSIMIT, Ibrahim Tolaj

PDF

APLIKIMI I AUDITIMIT TË BRENDSHËM DHE TË JASHTËM NË KOSOVË, Avni Xhemajli

PDF

POLITIKAT FISKALE NË KOSOVË, Albina Zuka

PDF

POLITIKAT FISKALE NË KOSOVË, Albina Zuka

Theses/Dissertations from 2012

PDF

Përparësit dhe mangësit e e-mësimit përmes platformave akademike në shkollimet e larta në Kosovë, Sylejman Ahmeti

PDF

VILLA “Rita”, Rita Arapi

PDF

VLERSIMI I EFIKASITETIT TË PROJEKTIT INVESTIV, Qendresa Balaj

PDF

AUDITIMI DHE LLOJET E TIJ, Mehdi Bytyqi

PDF

Implementing OSPF for ISP, Milot Cakaj

PDF

WEB SHERBIMET, Ismajl Dragobuzhda

PDF

SHITJA PËRSONALE, Burbuqe Dreshaj and Tringë Hyseni

Orientimi i punëtorëve të rinj në Kosovë, Mevlude Ejupi

PDF

MODELING AND SIMULATION, Driton Emërllahu

PDF

Implementing network security at Layer 2 and Layer 3 OSI model, Luan Gashi

PDF

Motivimi si faktor i menaxhimit në kompani (Motivimi dhe performanca e punëtorëve në institucionet bankare), Vjosa Gashi

PDF

IT INFRASTRUCTURE RECOVERY STRATEGIES, Flamur Gogolli

PDF

Ophthalmology Product Sale and Management System (OPSMS), Qëndresa Hajdari

PDF

Trajnimi dhe Zhvillimi i Burimeve Njerëzore, Dila Hasanaj

PDF

METODIKA E PERPILIMIT TE STATISTIKAVE TE SEKTORIT FINANCIAR DHE SEKTORIT TE JASHTEM, Blerina Hoti

PDF

Programimi Paralel me .NET 4.0, Valon Hoti

PDF

INVESTIMET E HUAJA DIREKTE NË KOSOVË, Merita Jashari Hoxha

PDF

LLOJET E SENSORËVE DHE APLIKIMI I TYRE, Gentian Hyseni

PDF

FAKTORËT QË NDIKOJNË NË ZHVILLIMIN EKONOMIK TË KOSOVËS, Tringë Hyseni

PDF

Secure Virtualization in Cloud Computing, Selami Ibishi

PDF

Responsive Web Design vs Mobile Web vs Mobile App, Ndriçim Idrizi

PDF

SFIDAT KRYESORE LIDHUR ME PROMOVIMIN E INVESTIMEVE NË KOSOVË, Nijazi Iseni

PDF

Zhvillimi i politikës së Përbashkët të Jashtme dhe të Sigurisë të Bashkimit Evropian dhe sfidat e sajë, Nora Islami

PDF

Menaxhimi i dokumentave përsonal përmes komponenteve mekatronike - USB-Document, Kreshnik Ismaili

PDF

Si ndikon inovacioni në zhvillimin e ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme në Kosovë, Mirlinda Jashanica

PDF

ADMINISTRIMI I BAZAVE RELACIONALE TË TË DHËNAVE: NJË STUDIM KRAHASUES MES MS SQL SERVER 2008 VS ORACLE 11G, Dren Kada

PDF

VILLA’S PROJECT-RUGOVE, Agnesa Kastrati

PDF

LIBERALIZIMI I VIZAVE, Shkendije Kelmendi

PDF

INVESTIMET DHE LETRAT ME VLERË NË KOSOVË, Adelina Krasniqi

PDF

OBJEKT BANIMI-SHTEPI INDIVIDUALE, Adnan Krasniqi

PDF

COSTUMER CARE MANAGEMENT IN THE CASE OF KOSOVO ENERGY CORPORATION, Arbenita Krasniqi

PDF

IPTV IMPLEMENTATION IN KOSOVO INFRASTRUCTURE, Burim Krasniqi

PDF

OBJEKT BANIMI INDIVIDUAL, Gëzim Krasniqi

PDF

KOSTOT E BAZUARA NË VEPRIMTARI, Labinot Krasniqi

PDF

QoS në infrastrukturën e KGJK-së, Gëzim Kurshumliu

PDF

IMPLEMENTIMI I PRIVATE CLOUD COMPUTING, Elvin Mala

PDF

KOMPLEKSI AFARISTO-BANESOR, Arbër Maliqaj

PDF

METODAT E TRENDIT DHE APLIKIMI I TYRE NË BILANCIN TREGTAR TË KOSOVËS, Gentiana Maliqi

PDF

Komunikimi i Paisjeve Mobile, Riad Maliqi

PDF

Rrjetat WLAN Planifikimi dhe projektimi, Drilon Manaj

PDF

IMPLEMENTIMI I SIGURISË NË ACTIVE DIRECTORY, Ilir Morina

PDF

Statistikat mbi Regjistrimin e Popullsisë: Metodologjia e aplikuar, Lirije Muja

PDF

e-Qeverisja në Komunat e Kosovës, Tringa Mullaademi