UBT aims to offer higher education, professional and life long learning study programs that are competitive in South-East Europe. The institution is considered to be a leader in its educational offer in Kosovo both in terms of quality and degree of innovation.

The institution offers about 28 study programs at bachelor and master level. UBT employs around 500 teaching, research and administrative staff from Kosovo, Europe and wider. The learning environment at the institution is designed to support both theoretical instruction and professional practice.

Programs are delivered in five different campus/regions including Prishtina, UBT Lipjan Innovation Campus, Ferizaj, Prizren, Gjilan and Peja. UBT Innovation Campus is a member of Global Association of Innovation Parks and hosts around 40 different labs and one of the largest libraries in South-East Europe.

UBT Alumni have one of the highest employability in Kosovo labour market. About 95% of our graduates find employment within the first year of graduation in private, public and non-governmental sector.

Follow

Theses/Dissertations from 2016

PDF

PARAQITJA DHE ZHVILLIMI I SISTEMIT PARLAMENTAR NË KOSOVË, Hana Govori

PDF

MENAXHIMI I INSTITUCIONEVE SHËNDETËSORE PUBLIKE: PËRCAKTIMI I KRITERËVE PËR MENAXHIM STRATEGJIK TË QENDRES KLINIKE UNIVERSITARE TË KOSOVËS, Blerta Gërguri Grajçevci

PDF

Simulating Electric Charges and Electric Force in Android, Arlind Hajredinaj

PDF

FURNIZIMI I ZBARAVE ME TENSION 6.3 KV DHE TRANSFERET NE TERMOCENTRALIN KOSOVA- B, Afrim Hajredini

PDF

ANALIZA E MJEDISIT BIZNESOR NË ARSIMIN PARASHKOLLOR: APLIKIMI I PEST ANALIZËS DHE MODELIT TË PORTER NË KOSOVË, Marigona Hajrizi

PDF

Zbatimi i Ligjit të Punës, me theks Pushimet dhe Mungesat në Punë, Andriona Halimi

PDF

SISTEMI I INTEGRUAR I INFORMIMIT SHËNDETËSOR NË KOSOVË, Emira Halimi

PDF

DEFORMIMET E SINJALEVE, Medina Haliti

PDF

AUDIT ROLE IN THE MANAGEMENT OF PUBLIC MONEY IN KOSOVO, Adlie Hamiti

PDF

NDIKIMI I MARKETINGUT DIGJITAL NË INDUSTRINË E ARTISTËVE (RASTI I KOSOVËS), Hamëz Hamzaj

PDF

ROLI I TELEVIZIONIT NË SJELLJEN KONSUMATORE, Besjana Hashani

PDF

Siguria e Sistemeve të Informacionit në Sektorin Publik, Driton Hashani

PDF

ANALIZIMI DHE KRAHASIMI I ALGORITMIT RAPIDLY-EXPLORING RANDOM TREES DHE HYBRID A* (STAR) TE MODULI I PLANIFIKIMIT TË RRUGËS TE AUTOMJETET AUTONOME INTELIGJENTE, Plarent Haxhidauti

PDF

SIGURIA NË MAGENTO, Besart Haxhidema

PROJEKTIMI I SHKOLLËS FILLORE, Imran Haziri

PDF

PLANIFIKIMI I BURIMEVE TË NDËRMARRJES, Naser Haziri

PDF

RËNDËSIA E KONSUMIT TË PRODHIMEVE VENDORE, Fjolla Hisari

PDF

FAKTORËT NDIKUES NË MENAXHIMIN E BIZNESEVE, Rita Hoti

PDF

LIRITË FETARE NË BASHKIMIN EUROPIAN, Imri Hoxha

PDF

Krahasimi I BurpSuite Dhe ZED Attack Proxy në sigurinë e ASP.NET Ueb Aplikacioneve, Shpëtim Hoxha

PDF

KRAHASIMI I ZHVILLIMIT TË MOBILE APLIKACIONEVE NE iOS DHE ANDROID, Vlera Hoxha

PDF

SHTËPI PËR REHABILITIMIN E TË MOSHUARVE, Labinot Hykolli

PDF

ÇKA ËSHTË VLERA E MARKËS PËR KLIENTIN, Agon Hysaj

PDF

AMBIENTI BIZNESORE NË KOSOVË DHE NDIKIMI I TIJ NË INVESTIME TË HUAJA DIREKTE, Albulena Hyseni

PDF

ROLI I FAKTORËVE INDIVIDUAL – PSIKOLOGJIK DHE JOPSIKOLOGJIK NË NDËRMARRËSI: NJË PËRMBLEDHJE E NJOHURIVE BAZË PËR NDËRRMARRËSIT E RINJ NË KOSOVË, Ardi Hyseni

PDF

Dallimi në mes Drupal dhe Magento në E-Commerce, Visar Ibishi

PDF

NDËRTIMI I PËRPARËSISË KONKURUESE BIZNESORE PËRMES ZINXHIRIT TË INTEGRUAR TË FURNIZIMIT, Fikrije Ibrahimi

PDF

NDIKIMI I TEKNOLOGJISË DHE SISTEMEVE TË INFORMACIONIT NË PRODUKTIVITETIN E NVM-VE, Kosovare Ibrahimi

PDF

SHTRESA FIZIKE DHE DATA LINK SHTRESA NË TEKNOLOGJITË E QASJES, Kushtrim Ilazi

PDF

OBJEKT HOTELERIK, Rinor Imeri

PDF

FAKTORËT QË NDIKOJNË NË ZHVILLIMIN EKONOMIK TË VENDEVE TË ZHVILLUARA, NË ZHVILLIM DHE NË TRANZICION (RAST STUDIMI: KOSOVA), Donika Ismaili

PDF

STREHIMORE PËR FËMIJË 0-6 VJEÇ DHE KOPSHT PËR FËMIJË 3-5 VJEÇ, Esidora Ismajli

PDF

TATIMET NË PERIUDHËN E PAS LUFTËS NË KOSOVË DHE REFORMAT TATIMORE, Festim Ismajli

PDF

Trendi i rritjes së pagesave online në Kosovë, Liridon Ismajli

PDF

OBJEKT SHUMËBANESOR PËR STUDENT - KONVIKT, Besart Isufi

PDF

KRIJIMI DHE NDËRPRERJA E MARRËDHËNIES SË PUNËS, Dafinë Isufi

PDF

Adaptueshmëria e WordPressit, Valon Januzi

PDF

CREDIT RISK MANAGEMENT SECTOR ENTERPRISES MEDIUM AND SMALL IN KOSOVO, Nexhmedin Jashanica

PDF

VILË PËR PUSHIM DHE ADMINISTRIM PRONE, Artan Jashari

PDF

KRAHASIMI I FUNKSIONEVE DHE PROCEDURAVE NË MS SQL DHE ORACLE, Besart Jashari

PDF

ANALIZË E INVESTIME TË HUAJA NE KOSOVË, Rron Jolla

PDF

NDIKIMI I MARKETINGUT DIGJITAL NË SEKTORIN PRIVAT TË KOSOVËS, Kastriot Kabashi

PDF

SISTEMI MONETAR EVROPIAN, Melisa Kadiri

PDF

ORGANIZIMI EFEKTIV DHE KONTROLLI I AKTIVITETEVE TË MARKETINGUT, Flamur Kadriu

PDF

SHKOLLË FILLORE, Rrita Kalaveshi

PDF

MENAXHIMI I RISKUT BANKAR, Enis Kaqiu

PDF

NDËRTESAT E BANIMIT-BANIMI INDIVIDUAL “VILË, Dardan Kastrati

PDF

ANËTARSIMI NË ORGANIZATA EKONOMIKE NDËRKOMBËTARE DHE NDIKIMI NË RRJEDHAT EKONOMIKE, Miradie Kastrati

PDF

DIZAJNIMI DHE IMPLEMENTIMI I RRJETAVE KOMPJUTERIKE NË KOMPANI TË VOGLA DHE TË MESME, Uran Kastrati

PDF

ANALIZË KRAHASUESE E ALGORITMEVE QË PËRDORËN NË IMAZHËRINË MJEKËSORE, Ema Këpuska

PDF

PASTRIMI I PARAVE DHE INVESTIMET, Bardhë Klinaku

PDF

Implementimi i CMS sistemit me teknologjin PHP për menagjimin e postimeve, Kushtrim Klinaku

PDF

PROJEKTIMI I NDËRTESAVE PËR BANIM INDIVIDUAL ME GRUPACION TË ZGJERUAR-VILË LUKSOZE, Arjana Komani

PDF

NDIKIMI I TATIMEVE NË INVESTIME NË KOSOVË, Jehona Konxheli

PDF

KRIJIMI I NJË BLLOKU BANIMI ME SISTEM ECO DHE EFIÇIENCË TË ENERGJISË, Florim Kosumi

PDF

PRIVATËSIA NË RFID, Hasim Kozmaqi

PDF

REFORMA RREGULLATORE NË REPUBLIKËN E KOSOVËS DHE SFIDAT E SAJ, Agron Krasniqi

PDF

SIGURIA NË WORDPRESS DHE MBROJTJA E TË DHËNAVE, Ardianë Krasniqi

PDF

ZHVILLIMI I BIZNESIT NË KOSOVË DHE MARRËDHËNIET FINANCIARE ME QEVERINË, Gëzim Krasniqi

PDF

OBJEKT ADMINISTRATIV - ProCredit BANK, Kadri Krasniqi

PDF

ROLI DHE NDIKIMI I KAPITALIT NJERËZOR NË INVESTIMET E HUAJA DIREKTE, Rrahman Krasniqi

PDF

COWORKING SPACE (HAPËSIRË BASHKËPUNUESE) SISTEMI COBIAX, Shaindere Krasniqi

SHKOLLË FILLORE - RURALE, Arbër Kryeziu

PDF

ANALIZA DHE KRAHASIMI I SISTEMEVE ELEKTRO-MEKANIK DHE MEKATRONIK TË LAVATRIÇES, Labinot Kumnova

PDF

PROJEKTIMI DHE DIMENZIONIMI I RRJETËS WAN NË QYTETIN E GJAKOVËS, Besar Kurshumlia

PDF

INSTALIMET ELEKTRIKE NË NDËRTESAT INTELEGJENTE, Ejup Lahu

PDF

SHKAQET E PAPUNËSISË NË KOSOVË, Faton Latifi

PDF

TEKNOLOGJITË E CLOUD STORAGE DHE VLERA E TYRE PËR BIZNESET, Mensur Latifi

PDF

Web aplikacionet dinamike me Java EE, Jetë Leci

PDF

BORXHI PUBLIK NË KOSOVË DHE QËNDRUSHMËRIA E TIJ, Mirora Limani

PDF

POLITIKA FISKALE, Erinda Lipovica

PDF

Virtual Networks Comparison Solutions for Community Clouds, Adnan Lupçi

PDF

TATIMET - ANALIZË E POLITIKAVE TATIMORE TË REPUBLIKËS SË KOSOVËS, KOMUNA E PRIZRENIT, Edona Lushtaku

PDF

OBJEKTE HOTELIERE- HOTEL MALOR, Leonora Lyta

PDF

DALLIMI MES AGILE DHE PLAN DRIVEN, Dea Macula

PDF

Augmented Reality vs Virtual Reality, Atdhe Mahmuti

PDF

HYPERCODE – VOICE AIDED PROGRAMMING, Rinor Maloku

PDF

SIGURIA NË CLOUD, Alborita Mehana

PDF

AUDITIMI I JASHTËM PËRPARËSI APO MANGËSI PËR BIZNESET, Arjeta Mehmeti

PDF

KUVENDI I KOSOVËS THEMELIMI I TIJ DHE INSTITUTET E KONTROLLIT PALAMENTAR NDAJ QEVERISË, Gazmend Mehmeti

PDF

INFLACIONI, PAPUNËSIA DHE DEFICITI BUXHETOR, Valtesa Mehmeti

PDF

Pozicioni Kushtetues i Kosovës, Arben Miftari

PDF

NDIKIMI I FJALËVE TË MIRA APO TË KËQIJA (WOM) NË SEKTORIN E HOTELERISË, Egzona Morina

PDF

OBJEKT SHUMËBANESOR - RASTE SOCIALE, Ermira Muçiqi

PDF

Cloud Computing – Benefitet dhe të metat e ruajtjes së shënimeve në Cloud, Arian Muharremi

PDF

BULDING MENAGMENT SYSTEM (BMS), Kujtim Musaj

PDF

PROJECT MANAGEMENT IN KOSOVA USING THE PRINCE2 METODOLOGY, Dea Mustafa

PDF

Galeri e Arteve Bashkëkohore, Festina Mustafa

PDF

BANIM KOLEKTIV-AFARISTO BANESOR, Emin Mustafaj

PDF

IMPAKTI I REKLAMËS MBI SJELLJEN KONSUMATORE, Vitesa Mustafa

PDF

FRANSHIZA NË KOSOVË, Tringa Naka

PDF

PAGESA ME MARRËVESHJE SI ZGJIDHJE E PROBLEMIT TË BORXHIT TATIMOR, Agon Neziri

PDF

FAKULETET I ARKITEKTURES DHE NDERTIMTARISE, Dardan Nila

PDF

BARAZIA GJINORE NË KOSOVË, Arben Pajaziti

PDF

PLANIFIKIM URBAN - ISTOG, Veronika Palokaj

PDF

Hartimi dhe zhvillimi i ueb aplikacionit për përcjellje përmes Sistemit Global të Pozicionimit (GPS), Granit Peja

PDF

INTELLIGENT SYSTEMS FOR INDUSTRY USING REINFORCEMENT LEARNING TECHNIQUE, Lirandë Pira

PDF

KOMUNIKIMI SI ELEMENT KYÇ NË NDËRMARRËSI, Albana Popova

PDF

ZHVILLIMI I APLIKACIONIT GLOBAL POSITIONING SYSTEM (GPS), Rilind Pozhegu

PDF

Parimi i punes së sistemit ngasës transportues, Sinan Preniqi