UBT aims to offer higher education, professional and life long learning study programs that are competitive in South-East Europe. The institution is considered to be a leader in its educational offer in Kosovo both in terms of quality and degree of innovation.

The institution offers about 28 study programs at bachelor and master level. UBT employs around 500 teaching, research and administrative staff from Kosovo, Europe and wider. The learning environment at the institution is designed to support both theoretical instruction and professional practice.

Programs are delivered in five different campus/regions including Prishtina, UBT Lipjan Innovation Campus, Ferizaj, Prizren, Gjilan and Peja. UBT Innovation Campus is a member of Global Association of Innovation Parks and hosts around 40 different labs and one of the largest libraries in South-East Europe.

UBT Alumni have one of the highest employability in Kosovo labour market. About 95% of our graduates find employment within the first year of graduation in private, public and non-governmental sector.

Follow

Theses/Dissertations from 2020

PDF

NUTRACEUTIKËT DHE USHQIMET FUNKSIONALE, Elsaida Ibrahimi

PDF

FUQIA E NDIKIMIT TË MEDIAS SI PUSHTET I KATËRT NË KOSOVË, Qendresa Ibrahimi

PDF

DEPRESIONI TEK ADOLESHENTËT DHE MENAXHIMI I TIJ, Fatime Idrizi

PDF

VIRTUAL REALITY - VR, Daors Islami

PDF

RESORT PËR AGRO TURIZËM, Lindrit Islami

PDF

REANIMACIONI KARDIOPULMUNAR – RËNDËSIA E KUJDESIT INFERMIEROR, Anida Ismaili

PDF

Roli I Infermierit Tek Fëmijët Me Hipertermi, Ariana Isufi

PDF

KORPORATAT PUBLIKE FINANCIARE NË KOSOVË (RAST STUDIMI: FONDET PENSIONALE), Arsim Jaha

PDF

ROLI I INFERMIERIT NË TRAJTIMIN E PACIENTËVE ME DJEGIE, Mirjeta Jakupi

PDF

Kujdesi infermieror tek pacientët me infeksione respiratore, Egzona Jashari

PDF

Analizë e raportimeve të gazetave për ministrinë e administratës publike, Flaka Jashari

PDF

INVESTIMET PUBLIKE NE ARSIM: EVIDENCA KRAHASIMORE NGA KOSOVA DHE VENDET PERËNDIMORE, Flaka Jashari

PDF

ERP DHE BASHKËPUNIMI ME ORGANIZATA, TRENDET E ZHVILLIMIT DHE E ARDHMJA E TYRE, Arta Jusaj

PDF

ARKITEKTURA E MIKROSHËRBIMEVE DUKE PERDORUR .NET CORE DHE REACTJS, Arbër Kadriu

PDF

ROLI I INFERMIERIT NË TRAJTIMIN E PACIENTËVE NGA ABCESI I TRURIT, Mollëza Kamberi

PDF

PËRDORIMI I VETURAVE ELEKTRIKE NË KOMUNËN E PRISHTINËS NË MBËSHTETJE TË IMPAKTIT EKOLOGJIK, Rron Kamberi

PDF

ROLI I PROFESIONISTIT SHËNDETËSOR NË PARANDALIMIN E OBEZITETIT DHE TRAJTIMI TEK FËMIJËT, Drenit Karaliti

PDF

PLAGËT ULCERATIVE TË DIABETIT NË LËKURË DHE TRAJTIMI I TYRE - ROLI I INFERMIERES, Qëndresa Kastrati

PDF

FRAKTURAT E KOKËS DHE KUJDESI INFERMIEROR, Fitore Kelmendi

PDF

ABUZIMI ME SUBSTANCA PSIKOTROPE-DROGA DHE ALKOOLI TE PERSONAT MBI MOSHË 20 VJEQARE, Urata Kollari

PDF

LYERJA E KUSHINETAVE RRËSHQITËSE DHE RROKULLISËSE, Natyra Kololli

PDF

OBJEKTI MULTIFUNKSIONAL-KULTUROR DHE SPORTIV, Albesone Krasniqi

PDF

Javascript frameworks, Arbias Krasniqi

PDF

PROJEKTIMI I NJË SHKOLLE PROFESIONALE, Era Krasniqi

PDF

NDIKIMI I REMITANCAVE NË ZHVILLIMIN E KOSOVËS, Gresa Krasniqi

PDF

KONTROLLI I KONFORMITETIT TË BETONIT SIPAS SK EN 206:2013 GJATË NDËRTIMIT TË URËS B400 NË AUTOSTRADËN “ARBËN XHAFERI”, Lekë Krasniqi

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TE PACIENTËT ME SHPUTË DIABETIKE, Ardona Krivanjeva

PDF

PREVALENCA E DEPRESIONIT TEK ADOLESHENTËT PREJ MOSHËS 16-19 VJEQ NË FERIZAJ, Endrilona Krosa

PDF

Klasifikimi i imazheve në Machine Learning duke përdorur JavaScript, Endrit Kryeziu

PDF

NDERTESA AFARISTO/BANESORE, Endrit Kryeziu

PDF

TRAFIKIMI I QENIEVE NJERËZORE PËR PERIUDHËN 2015-2017, Vesa Kryeziu

PDF

Roli infermieror tek pacientët diabetik në regjionin e Ferizajit, Arlinda Kurti

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TE TË SËMURËT ME TUMOR TË KOLONIT, Egzona Laçi

PDF

KUJDESI INFERMIERORË TE TË SËMURËT ME ULÇERË GASTRODUODENALE, Melek Laçi

PDF

Niveli I Depresionit, Stresit Dhe Ankthit Te Punëtorët Shëndetësorë Në Klinikën Infektive Në Qendrën Klinike Universitare Të Kosovës, Besart Lahu

PDF

REVITALIZIMI I OBJEKTIT AFËR GJIMNAZIT ‘SKENDERBEU’- PRESHEVË, Rina Limani

PDF

“Masat dhe denimet e zbatuara ndaj të miturve në Kosovë gjatë viteve 2015-2017”, Labinot Limoni

PDF

STRATEGJIA E MARKETINGUT TË QËNDRUESHËM RAST STUDIMI: NVM-TË NË KOSOVË, Argjenda Lubishtani

PDF

Njohurit e femrave rreth shfaqjes së kancerit të qafës së mitrës, Egzona Luma

PDF

Hulumtimi rreth llojeve të ambalazheve dhe roli i tyre në industrinë ushqimore, Xheneta Luma

PDF

HULUMTIMI RRETH LLOJEVE TË AMBALAZHEVE DHE ROLI I TYRE NË INDUSTRINË USHQIMORE, Xheneta Luma

PDF

TRANSFORMIMI I GAZETAVE DITORE NË KOSOVË NË EPOKËN DIGJITALE, NGA VITI 1999 DERI 2019, Fatime Lumi

PDF

Kompleksi Afarist - Banimi LURA, Endrit Luri

PDF

Përdorimi I Cefalosporinave Në Një Regjion Të Caktuar Të Prizrenit, Arianë Maçkaj

PDF

Detektimi i animit politik përmes uebit Semantik duke përdorur analizën e sentimenteve, Dea Macula

PDF

USHQIMI PARENTERAL,RËNDËSIAE APLIKIMIT DHE ROLI I INFERMIERES/IT, Endrita Magashi

PDF

ANALIZA ARSIMORE, EKONOMIKE DHE INFRASTRUKTURORE PROJEKT IDEOR PER SHKOLLE PROFESIONALE, Vildane Maliqi

PDF

PROJEKTIMI I NJË KOSNTRUKSIONI BA P+1 DHE KRAHASIMI I KLASAVE TË BETONIT, Andrra Maloku

ADMINISTRATA TATIMORE DHE PROCEDURAT E INSPEKTIMIT, Florentina Maloku

PDF

SQL SERVER 2016 DHE ORACLE 12cR2, 2016 – SHTJELLIMI I DISA PREJ MUNDËSIVE TË OFRUARA PËR PËRDORIM TË DY PREJ LIDERËVE BOTËROR NË MENAXHIMIN E TË DHËNAVE, Shkëlqim Mani

PDF

KRAHASIMI NË MES TË PLLAKAVE BA DHE COBIAX, Dreni Mati

PDF

NDIKIMI I NDËRKOMBËTARIZIMIT NË QËNDRUESHMËRINË E BIZNESIT, Jona Matoshi

PDF

FRAUD DETECTION USING DATA-DRIVEN APPROACH, Arianit Mehana

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TË TË SËMURET ME PANKREATIT AKUT, Valentina Meha

PDF

BANIM INDIVIDUAL – VILË PER PUSHIM, Adelina Mehmeti

PDF

DUHANPIRJA TE STAFI PROFESIONAL NЁ QKMF- FERIZAJ, Arta Mehmeti

PDF

Analizimi dhe zhvillimi i sistemit për komunikim në telemjekësi duke përdorur teknologjinë webRTC, Fitim Mehmeti

PDF

PROJEKTIMI I STRUKTURAVE TË ÇELIKUT NË BAZË TË EUROCODE 3, Sezai Metbala

PDF

ATTITUDES TOWARD REFUGEES IN EU MEMBERSHIP ASPIRING COUNTRIES: SUPPORT FOR EU MEMBERSHIP, PERCEPTIONS OF EU MEMBERSHIP CONDITIONALITY AND TOLERANCE TOWARD ETHNIC MINORITIES, Dastid Morina

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TE ADOLESHENTËT ME DEPRESION, Fortesa Morina

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TEK DIARRETË, Leunora Morina

PDF

REKRUTIMI DHE SISTEMIMI I STAFIT NË NDËRMARRJEN PUBLIKE QËNDRORE “POSTA E KOSOVËS SH.A.”, Zana Morina

PDF

LEUKEMIA DHE RËNDËSIA E KUJDESIT INFERMIEROR NË KUALITETIN E TRAJTIMIT TË PACIENTËVE ME KËTË SËMUNDJE, Leonora Muhaxheri

PDF

FITIMI I PRONËSISË NËPËRMJET TRASHËGIMIT, Leart Muli

PDF

IOT SECURITY WITH BLOCKCHAIN SOLUTION, Arber Murati

PDF

PLANIFIKIM URBAN - BLLOK URBAN I BANIMIT KOLEKTIV, Edona Murseli

PDF

EFEKTI I REVOLUCIONIT DIGJITAL, SI DHE PËRDORIMI I SISTEMIT ERP NË SEKTORIN BANKAR, Aurora Mustafa

PDF

Plate Detection Using Deep Learning, Besart Mustafa

PDF

INTERNETI I GJËRAVE DHE IMPAKTI I TIJ NË PRIVATËSINË E TË DHËNAVE, Fakete Mustafa

PDF

“ TERMINAL HIBRID MULTIMODAL PËR NDËRKËMBIM – STACION I TRENAVE, STACION AUTOBUSËVE DHE FUNKSIONE KOMPLEMENTARE, PODUJEVË ”, Liridon Mustafa

PDF

NDËRTESË E BANIMIT INDIVIDUAL NË PRIZREN, Arlinda Myfti

PDF

Siguria dhe privatësia në shfyrtëzimin e Internetit, Rina Nebihu

PDF

CILËSIA DHE SIGURIA E USHQIMIT NGA KËNDVËSHTRIMI I KONSUMATORIT NË KOSOVË, Liridona Neziri

PDF

Cilësia dhe siguria e ushqimit nga këndvështrimi i konsumatorit në Kosovë, Liridona Neziri

PDF

INVESTIMET NË LETRAT ME VLERË, Marigonё Nikçi

PDF

Zhvillimi i një ueb aplikacioni E-Commerce duke përdorur teknologjitë Gatsby dhe React, Diart Novosella

PDF

MENYRA SE SI E PERDORIN KOMPANITE PORTAL SOFTUERIN, Votra Orllati

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TE PACIENTI ME PNEUMONI, Ernesta Osmanaj

PDF

ASPEKTET LEGJISLATIVE REFORMUESE TË ADMINISTRATËS PUBLIKE NË REPUBLIKËN E KOSOVËS, Lirie Mehmeti Osmani

PDF

KOSOVA SI INTERES STRATEGJIK I UNIONIT EVROPIAN NË ASPEKTIN E NDËRMARRËSISË, Erza Ostrogllava

PDF

VILA MALORE, Edita Paçarizi

PDF

SEARCH ENGINE OPTIMIZATION IMPLEMENTATION PROCESS, Besartë Parduzi

PDF

NDËRTESË SHOQËRORE - KOPSHT PËR FËMIJË, Nora Përzhella

PDF

HOTEL, Kaltrina Pinta

PDF

ROLI I INFERMIERES NË KUJDESIN E PACIENTËVE ME FRAKTURA TË GJYMTYRËVE TË POSHTME, Endrina Pireva

PDF

Kujdesi në zbatimin e dhënies së injeksioneve, infuzioneve dhe përcjellja e tyre. Roli i infermieres, Adelina Pllana

PDF

Kujdesi Infermieror Tek Të Sëmurët Me Diabet, Deniza Podrimçaku

PDF

“QËNDRUESHMËRIA E PRODHIMIT TË ENERGJISË NGA LËNDËT FOSILE DHE BRE NË KOSOVE”, Djellza Prebreza

PDF

STRATEGJITË NË TREGTINË NDËRKOMBËTARE Rast Studimi (Marrëveshja CEFTA në Ballkan), Gresa Pronaj

PDF

Kujdesi infermieror në menaxhimin e infeksioneve intrahospitalore, Sidorela Pulaj

PDF

E DREJTA E AUTORIT, RREGULLIMI LIGJOR DHE NDËRKOMBËTAR I SAJ, Majlind Qadraku

PDF

ÌON, Arlinda Qajani

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TE PACIENTËT ME TUMORE CEREBRALE, Sali Qatani

PDF

LLOGARITJA E AFTËSISË MBAJTËSE E TOKËS NË KOMPLEKSI BANESOR NË GAZI BABË-SHKUP, Florijan Qazimi

PDF

PROJEKTIMI I VILLES “ERLENSTRASSE”, Albert Qelaj

PDF

KRAHASIMI I CSS FRAMEWORKAVE BOOTSTRAP 4 DHE TAILWIND CSS DUKE ZHVILLUAR NJË “ADMIN PANEL”, Albert Qerimi

PDF

Ndikimi i Cloud Computing në ndërmarrje të vogla dhe të mesme nga aspekti financiar dhe i sigurisë në Kosovë, Burim Qerimi

PDF

Roli i arsimit Kosovar në zhvillim të vendit, Fortesë Qerimi

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TEK TË SËMURËT ME GJAKDERDHJE TË POSHTME DIGJESTIVE, Aferdita Qeriqi

PDF

ZONAT E MBROJTURA UJORE NË LOKACIONIN VRELLË-LIPJAN, Milaim Qeriqi