UBT aims to offer higher education, professional and life long learning study programs that are competitive in South-East Europe. The institution is considered to be a leader in its educational offer in Kosovo both in terms of quality and degree of innovation.

The institution offers about 28 study programs at bachelor and master level. UBT employs around 500 teaching, research and administrative staff from Kosovo, Europe and wider. The learning environment at the institution is designed to support both theoretical instruction and professional practice.

Programs are delivered in five different campus/regions including Prishtina, UBT Lipjan Innovation Campus, Ferizaj, Prizren, Gjilan and Peja. UBT Innovation Campus is a member of Global Association of Innovation Parks and hosts around 40 different labs and one of the largest libraries in South-East Europe.

UBT Alumni have one of the highest employability in Kosovo labour market. About 95% of our graduates find employment within the first year of graduation in private, public and non-governmental sector.

Follow

Theses/Dissertations from 2020

PDF

’’HOTEL NE QYTET’’, Valon Raçi

PDF

HOTEL AFËR LIQENIT, Drin Rafuna

PDF

KONTRATA DHE PASOJAT JURIDIKE TE MOS ZBATIMIT TE SAJ, Ardena Rama

PDF

PËRDORIMI I BENZODIAZEPINAVE GJATË PERIUDHËS 01/2019-06/2019 NË QMF- I - FERIZAJ, Arbesa Ramadani

PDF

STATISFAKSIONI I PACIENTËVE ME SHËRBIMET SHËNDETSORE NË QKMF - LIPJAN, Egzona Ramadani

PDF

MENAXHIMI I SHKOLLËS PRIVATE PARAUNIVERSITARE PËRMES VDI, Zamire Ramadani

PDF

FOKUSIMI I PLATFORMËS SË E-PROKURIMIT NË KOSOVË, Mirgetë Rama

PDF

ZBULIMI I MASHTRIMIT ME KARTA TË KREDITIT, Durim Ratkoceri

PDF

Blloku Urban - Ndërtesë Afaristo Banesore, Artizanë Redenica

PDF

RISHFRYTËZIMI I UJIT NË NDËRTESA KOLEKTIVE DHE AFARISTE, Blertë Retkoceri

PDF

SËMUNDJA PULMONARE OBSTRUKTIVE KRONIKE DHE RËNDËSIA E TRAJTIMIT KIRURGJIK - ROLI I INFERMIERES/IT, Besarta Rexhaj

PDF

Analizë krahasimi e zhvillimit ekonomik të dy shteteve Maqedoni Veriore & Shqipëri, Diellza Rexhaj

PDF

MBLEDHJA DHE ANALIZA E TË DHËNAVE DHE AKTIVITETEVE NGA RRJETET SOCIALE DUKE PËRDORUR PLATFORMA TË HAPURA, Afrim Rexhepi

PDF

ROLI DHE RËNDËSIA E SISTEMEVE TË INFORMACIONIT NË KOHË PASIGURIE, Albion Rexhepi

PDF

ADITIVËT USHQIMORË (Benzoati i Natriumit E211 dhe Metabisulfiti i Kaliumit E224) DHE PËRDORIM I TYRE NË PRODUKTE USHQIMORE, Donika Rexhepi

PDF

Federata dhe Konfederata, Vanesa Rexhepi

PDF

EFEKTI I KONSERVUESVE ME BAZË BIMORE NË REDUKTIMIN E AKTIVITETIT MIKROBIOLOGJIK NË QUMËSHTIN E FRESKËT, Ali Rudari

PDF

PERFORMANCA E PANELEVE FOTOVOLTAIKE (PV) OPERIMI DHE MIRËMBAJTJA E SISTEMIT, Lum Sadiku

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TEK PACIENTËT ME APENDIKS AKUT, Agnesa Sahiti

PDF

ANALIZA E EFEKTEVE SHËNDETSORE GJATË PËRDORIMIT TË RRJETAVE PA TELA NË KUSHTET E JETËS REALE, Hashim Sahiti

PDF

KOMPLEKSI AFARISTO-BANIMOR, Besart Salihu

PDF

ROLI I INFERMIERËVE NË PËRKUJDESJEN E FËMIJEVE ME ENTEROSTOMI, Blerona Salihu

PDF

THE ROLE OF PERSONALITY TRAITS IN INTERVIEW TIME LENGTH IN CELLPHONE PUBLIC OPINION SURVEYS, Don Salihu

PDF

Trashëgimia ligjore, Laodika Salihu

PDF

REGJISTRIMI I PRONËS - KADASTRI, Mihane Salihu

MASAT E PËRGJITHSHME TË SIGURISË DHE MBROJTJES GJATË REALIZIMIT TË PUNËVE NDËRTIMORE NË LARTËSI DHE THELLËSI, Granit Samadraxha

PDF

ROLI I INFERMIERËS NE KUJDESIN E PACIENTËVE ME DEKUBITE, Albina Sejdiu

PDF

ABCESI I TRURIT DHE KUJDESI INFERMIEROR, Mevlude Sejdiu

PDF

MENAXHIMI I PRODHIMIT TË PRODUKTEVE NË NDËRMARRJET VENDORE – PLANI I BIZNESIT RAST STUDIMI-INDUSTRIA E MISHIT “CALABRIA NATURA”, Jetë Selimi

PDF

PËRDORIMI I PLC NË AUTOMATIZIMIN E PROCESEVE NË INDUSTRI ME MANUPULATORËT ROBOTIK, Adnan Shabani

PDF

IMPLEMENTIMI I DEVOPS STRATEGJISË NË KOMPANI TË VOGLA DHE TË MESME, Diellza Shabani

PDF

BANIM INDIVIDUAL – VILE, Levent Shabani

PDF

NJOHURITË E PRINDËRVE RRETH VAKSINIMIT TË FËMIJËVE KUNDËR SËMUNDJEVE NGJITËSE, Xheneta Shabani

PDF

ENTERIER I NJË KAFENEJE/LIBRARI, Dardane Shala

PDF

BLLOK URBAN- MULTIFUNKSIONAL, Edona Shala

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TE PACIENTËT ME HERNI DISKALE LUMBARE, Egzon Shala

PDF

Kujdesi infermieror tek pacientët me Infeksione Purulente, Ermale Shala

PDF

TUMORËT E KOKËS DHE KUJDESI INFERMIEROR, Gresa Shala

PDF

ANALIZA E ALGORITMEVE TË PROTOKOLEVE TË RRUGËTIMIT OSPF, EIGRP DHE RIP, Ledion Shala

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TEK PACIENTËT ME DJEGIE TË SHKALLËS I-II-III TEK FËMIJËT, Veneta Shala

PDF

STUDIMI I PARAMETRAVE MIKROBIOLOGJIKE TË LËNDËS SË PARË QUMËSHT, Anita Shehaj

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TË TË SËMURET ME INFARKT AKUT TË MIOKARDIT, Dhurata Shehi

VITRINA VIRTUALE E LIBRIT, Genti Sheholli

PDF

“GJUHA E NXITJES DHE E URREJTJES NË MEDIAT E SHKRUARA ELEKTRONIKE NË KOSOVË”, Medina Sherifi

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TEK TË SËMURËT ME SËMUNDJE TË REFLUKSIT GASTROEZOFAGIAL, Shkurte Sherifi

PDF

NDIKIMI I KULTURËS NË MARKETING NDËRKOMBËTAR RAST STUDIMI: MCDONALD’S, Blinera Shkodra

PDF

Zhvillimi dhe performanca e RESTful API-ve në ASP.NET Core dhe NodeJS me MongoDB si NoSQL bazë të dhënash, Endrit Shkodra

PDF

INTERNETI I GJËRAVE DHE NDIKIMI I TIJ NË PRIVATËSINË E TË DHËNAVE, Vullnet Shkodra

PDF

SHTËPI PËR TË MOSHUAR, Rita Shurdhani

PDF

KOMPETENCAT E KOMUNAVE DHE KRAHASIMI I TYRE ME KOMPETENCAT E DISA SHTETEVE TË RAJONIT, Burim Sllamniku

PDF

PLANIFIKIMI I RRJETEVE PA TELA (WLAN) DHE ANALIZA E PERFORMANCAVE TË RRJETIT WLAN TË KOLEGJIT UBT, Valerina Smakaj

PDF

ZBATIMI DHE KONTROLLA E HIDROCENTRALEVE NË REPUBLIKËN E KOSOVËS, Muhaxherin Sofiu

PDF

MBI GJENDJEN E SOTME TË SIGURISË NË BALLKANIN PERËNDIMOR, Blertë Sopa

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TEK PACIENTET ME HEPATITE VIRALE, Elona Sopa

PDF

MENAXHIMI I HUMBJEVE TË UJIT TË PIJSHËM NË KOMUNËN E MALISHEVËS, Burim Sopaj

PDF

SISTEMI PRESIDENCIAL- RASTI I SHBA-ve, Qëndrim Sopa

PDF

ROLI I INFERMIERIT TE LËNDIMET E SHTYLLËS KURRIZORE, Afërdita Spahiu

PDF

Prezentimi i produkteve të Enterierit përmes 3D Renderimit, Faton Spahiu

PDF

GJENDJA AKTUALE E SISTEMIT ENERGJETIK DHE POTENCIALI I ENERGJISË SË RIPËRTËRITSHME NË KOSOVË, Nezir Spanca

PDF

ROLI DHE NDIKIMI I PRODUKTEVE VENDORE NË TREGUN E SHITJES RAST STUDIMI KOMPANIA “LIRI” PRIZREN, Qendresa Stajki

PDF

PARKU OLIMPIK “MINATORI”, Shend Stavileci

PDF

APLIKIMI I CAD/CAE SISTEMEVE NË DIZAJNIN DHE ANALIZËN E PRODUKTËVE, Mevlide Suma

PDF

ROLI I INFERMIERIT NE PERKUJDESJEN E FEMIJEVE ME SEMUNDJE MALINJE, Genita Sylej

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TEK PACIENTËT ME PNEUMONI, Arbresha Sylejmani

PDF

- APLIKIMI I NJOHJES SË FYTYRËS DUKE SHFRYTËZUAR SHËRBIMET-AWS, Fatson Sylejmani

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TE FEMIJET E OPERUAR NGA APENDICITI AKUT, Yllza Sylejmani

PDF

ANALIZA E MIGRIMIT TË DATA WAREHOUSE NGA IBM DATASTAGE NË ODI 11G, Leutrim Sylkaj

PDF

PARTITË POLITIKE NË KOSOVË, PROFILIZIMI DHE FUNKSIONIMI I TYRE, Doan Tahirbegolli

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TEK PACIENTËT ME INFEKSIONE TË TRAKTIT URINAR, Fatmire Tahiri

PDF

Përcaktimi i baktereve mezofile aerobe në qumështin e papërpunuar në regjionin e Lipjanit, Laureta Tasholli

PDF

Përcaktimi i baktereve mezofile aerobe në qumështin e papërpunuar në regjionin e Lipjanit, Laureta Tasholli

PDF

NDRYSHIMET PSIKOLOGJIKE TE PACIENTËT PAS DIAGNOSTIKIMIT ME KANCER, Blerinë Terziu

PDF

BRUTALIZMI NË KOSOVË, Sabina Toma

PDF

SINDROMA E MALABSORBIMIT TE FËMIJËT DHE KUJDESI INFERMIEROR, Rina Trnava

PDF

INSTITUCIONI I ARTEVE KONTEMPORANE, Leonita Trolli

PDF

Stresi në punë në mesin e infermierëve në spitalin e Ferizajit, Krenare Ugzmajli

PDF

KUJDESI INFERMIEROR DHE DIABETI MELLITUS, Biondina Veliu

PDF

SFIDAT E KUJDESIT SHËNDETËSOR DHE ROLI I TEKNOLOGJISË SË INFORMACIONIT SHËNDETËSOR, Blerina Veliu

PDF

LLOJET E PANELEVE SOLARE DHE PËRDORIMI I TYRE NË GJENERIM TË ENERGJISË, Habibe Veliu

PDF

KRAHASIMI I JAVASCRIPT LIBRARIVE – REACT JS ME VUE JS, Ylber Verbaj

PDF

Analiza e kolesterolit me metodtë e kolesterolit me metodë enzimatike në vezë komerciale, ekstensive dhe organike, Fjolla Vllasaliu

PDF

NDIKIMI I PANDEMISË NË ZHVILLIMIN EKONOMIK, Florentina Vokshi

PDF

VLERËSIMI I FUNKSIONIMIT TË SISTEMIT TË MENAXHIMIT TË PERFORMANCËS KOMUNALE NË KOSOVË, Shqiponja Vokshi

PDF

NDIKIMI I STRESIT NË PROFESIONISTËT SHËNDETËSOR, Ramadan Yzeri

PDF

INTELIGJENCA BIZNESORE DHE PERFORMANCA E FIRMAVE, Rudina Zatriqi

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TE PACIENTËT ME HERNIEKTOMI INGUINALE, Aurita Zejnullahu

PDF

NIVELI I NJOHURIVE DHE PRAKTIKAT E FEMRAVE TË MOSHËS FERTILE PËR MJETET E KONTRACEPCIONIT NË KOMUNËN E GJILANIT, Elza Zejnullahu

PDF

ROLI I DIPLOMACISË SË KOSOVËS PËR NJOHJEN NDËRKOMBËTARE TË SAJ, Anduena Zeka

PDF

NJOHURITË E PRINDËRVE RRETH VAKSINIMIT TË FËMIJËVE KUNDËR SËMUNDJEVE NGJITËSE, Etleva Zekaj

PDF

NDIKIMI I FAKTORËVE PERSONAL DHE PSIKOLOGJIK NË SJELLJEN E KONSUMATORËVE, Fatjona Zeqiraj

PDF

Roli i Infermieres në përgaditjen e pacientit për intervenim kirurgjik, Erblina Zeqiri

PDF

RADIO NË PEIZAZHIN MEDIATIK TË KOSOVËS, Shkëndije Zeqiri

PDF

ROLI I PËRQENDRIMIT TË KLORURIT TË NATRIUMIT NË ANALIZIMIN E GLUTENIT NË MIELL, Vesa Zeqiri

PDF

KLASIFIKIMI I LAJMEVE ME ANE TE TEXT MINING, Myhedin Zika

PDF

REZIDENCA PËR MOSHËN E TRETË PËRMES PARADIGMAVE GJITHËPËRFSHIRËSE TË MOSHAVE, FLEKSIBILITETIT DHE ZHVILLIMIT HIBRID, Floriana Zllanoga

PDF

“ANALIZË MBI IMPLEMENTIMIN E STANDARDIT ISO 9001 NGA INDUSTRIA E NDËRTIMIT NË KOSOVË”, Jeton Zogaj

PDF

PROJEKTIMI I SHKOLLËS FILLORE NË PRISHTINË, Mimoza Zyberi

Theses/Dissertations from 2019

PDF

GJENERIMI I ENERGJISË ELEKTRIKE PËRMES PANELEVE FOTOVOLTAIKE TË LIDHUR NË RRJETIN ELEKTRIK SHPËRNDARËS, Agon Abazi

PDF

MONUMENT I PAQES, Blerta Abazi

PDF

FUSHË BASKETBOLLI, Muhamer Abazi