UBT aims to offer higher education, professional and life long learning study programs that are competitive in South-East Europe. The institution is considered to be a leader in its educational offer in Kosovo both in terms of quality and degree of innovation.

The institution offers about 28 study programs at bachelor and master level. UBT employs around 500 teaching, research and administrative staff from Kosovo, Europe and wider. The learning environment at the institution is designed to support both theoretical instruction and professional practice.

Programs are delivered in five different campus/regions including Prishtina, UBT Lipjan Innovation Campus, Ferizaj, Prizren, Gjilan and Peja. UBT Innovation Campus is a member of Global Association of Innovation Parks and hosts around 40 different labs and one of the largest libraries in South-East Europe.

UBT Alumni have one of the highest employability in Kosovo labour market. About 95% of our graduates find employment within the first year of graduation in private, public and non-governmental sector.

Follow

Theses/Dissertations from 2021

PDF

NDIKIMET NË PAGJUMËSI DHE FAKTORËVE TJERË PSIKOLOGJIKE TEK PUNËTORËT SHËNDETËSOR NË PËRBALLJE ME PANDEMINË COVID-19 NË REGJIONIN E PRISHTINËS, Valentina Morina

PDF

Analizë e Testimit të Aplikacioneve të Telefonave Mobile, Deliza Muharremaj

PDF

GJUHA DEKLARATIVE DHE KOHA E EKZEKUTIMIT (DECLARATIVE LANGUAGE AND RUNTIME SYSTEMS), Valmir Mujku

PDF

SISTEMI PËR MENAXHIMIN E SHKOLLAVE FILLORE DHE TË MESME, Bujar Murati

PDF

ZHVILLIMI I APLIKACIONIT PER DETEKTIM TE AKULLIT NE RRUGE TE AUTOMOBILAVE, Fatbardha Muriqi

PDF

Tatimi në pronë në komunën e Ferizajt, Agnesa Murseli

PDF

Cilësia E Jetës Te Pacientët Me Diabet Tip 2, Egzona Muslija

PDF

PËRDORIMI I KONCEPTEVE ALGJEBRIKE NË KORIGJIMIN E GABIMEVE TE KODET LINEARE, Venera Musliu

PDF

SHFRYTËZIMI I ENERGJISË SOLARE SI BURIM TERMIK PËR NJË SHTËPI BANIMI, Xhafer Musliu

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TE PACIENTËT ME KARCINOM TË GJIRIT, Anita Mustafa

PDF

SHTATËZËNITË EKTOPIKE DHE TRAJTIMI I TYRE, Njomza Mustafa

PDF

KUJDESI INFERMIERORË TEK PACIENTËT OBEZ, Qamile Mustafa

PDF

NDIKIMI I NVM-ve NË ZHVILLIMIN EKONOMIK TË KOMUNËS SË PODUJEVËS, Minire Namani

PDF

Përdorimi i anestetikeve në regjionin e Prizrenit, Albiane Nezaj

PDF

Përdorimi I Antidiabetikëve Tek Diabeti Mellitus Në Regjionin E Prizrenit, Edita Nezaj

PDF

INFEKSIONET RESPIRATORE TE FËMIJËT DHE KUJDESI INFERMIEROR, Shkurte Nezaj

PDF

TRAUMAT LUMBALE DHE KUJDESI INFERMIEROR, Arlinda Neziri

PDF

Përdorimi i vitaminës D në regjionin e Ferizajit, Ermelinda Neziri

PDF

IMPLEMENTIMI I SISTEMEVE ERP – RAST STUDIMI: IMPLEMENTIMI ERP PANTHEON NË PAYKOS LLC, Fisnik Neziri

PDF

‘‘Njohuritë e nxënsëve të moshës 15-19 vjeqare për substancat Psikoaktive në Komunën e Drenasit“, Shkurta Nika

PDF

KONSIDERATA PËR MENAXHIMIN E INTERNETIT TË GJËRAVE (IOT), SIGURIA NË INTERNET DHE RREZIQET E PRIVATËSISË, Zeqir Nika

PDF

PROJEKTIMI I NDËRTESËS SHKOLLORE ME PROGRAM TË MESËM TË ULËT I-IX, Besarta Nikollaj

PDF

Njohuritë e Infermierëve për Depresionin, Shkëlzen Niko

PDF

ROLI I INFERMIERIT NË SHËRBIMIN EMERGJENT NË FERIZAJ, Enkleana Nrecaj

PDF

QENDËR E TRANSMETIMIT MULTIMEDIAL -3B+P+9 – Prishtinë, Bonart Osmani

PDF

NDËRHYRJA INFERMIERORE NË ADMINISTRIMIN E PACIENTËVE ME INFARKT AKUT TË MIOKARDIT, Emina Osmani

PDF

Menaxhimi i Hipertensionit, Andris Pajaziti

PDF

GATISHMËRIA PËR INVESTIME FINANCIARE (RAST STUDIMI: SITUATA INVESTUESE GJATË PANDEMISË NË KOSOVË), Enur Pakashtica

PDF

Rekonceptualizmi i Hapësirës Urbane Përmes Qasjes Minimalistike, Dardan Paloka

PDF

APLIKIMI I INSTALIMEVE TË QËNDRUESHME NË TERMINALIN E STACIONIT TË AUTOBUSËVE NË PEJË, Diellëza Peli

PDF

Burimet Natyrore të Antioksidantëve dhe Rëndësia e tyre në Dietën Ushqimore, Hatixhe Piraj

PDF

Metodat e Llogaritjes së Aftësisë Mbajtëse të Themelit për Objektin e Banimit në Rrugën “Kemajl Hetemi”, Ferizaj, Lulzime Pira

PDF

KUJDESI INFERMERIOR TEK PACIENTËT ME DEPRESION NË REGJIONIN E PRISHTINËS, Medina Pllana

PDF

DEPRESIONI TE PERSONAT QË VUAJNË NGA DIABETI, Krenare Qazimi

PDF

“Menaxhimi i diabetit tip 2 te personat mbi moshen 65 vjecare”, Xhyle Qeriqi

PDF

LIDHJA SERIKE E ARDUINOVE, Nebi Qerkini

PDF

MENAXHIMI DHE KUJDESI INFERMIEROR TEK PACIENTËT ME STRES DHE DEPRESION, Fatlinda Qetaj

PDF

SHQETËSIMET PSIKOLOGJIKE DHE NIVELI I TË KËRKUARIT NDIHMË PROFESIONALE PËR KUJDESIN E SHËNDETIT MENDOR GJATË PANDEMISË COVID – 19, Kaltrina Qorrolli

PDF

CILËSIA E JETËS TE PACIENTËT ME DIABET TIP 2, Arta Rama

PDF

CILËSIA E JETËS TEK PACIENTËT ME DIABET TË TIPIT 2 NË REGJIONIN E GJILANIT, Lindita Rexhepi Ramadani

PDF

IDENTITETI VIZUAL I KOMPANISË IN FORM, Lutfi Ramani

PDF

SËMUNDJA PULMONARE OBSTRUKTIVE KRONIKE(SPOK) SI PROBLEMATIKË KIRURGJIKE. ROLI I INFERMIERES NË KUJDESIN POSTOPERATOR, Selva Rama

PDF

FRIKA E PACIENTËVE NGA STOMATOLOGU NË ORDINANCËN SWISS DENTAL NË FERIZAJ, Arbёresha Ramolli

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TEK PACIENTËT ME DIARRE- studim rasti QKMF-Ferizaj, Zejnepe Rashiti

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TEK PACIENTËT ME KANCER PULMUNAR, Adonisa Ratkoceri

PDF

BALANCIMI I KRETIVITETIT DHE KOSTOS, Erisa Restelica

PDF

Roli I Kujdesit Infermieror Gjatështatzënisë Në Spitalin Regjional Në Ferizaj, Besiana Rexhepi

PDF

Aurora, Donika Rexhepi

PDF

KUJDESI INFERMIEROR NË TË SËMURËT ME INFEKSION URINAR, Ermira Rexhepi

PDF

TRAUMAT E SHTYLLËS KURRIZORE DHE KUJDESI INFERMIEROR, Lendita Rexhepi

PDF

Njohuritë dhe praktikat për kontraceptivët tek femrat, Nexhibe Rexhepi

PDF

ANALIZA DHE KONFIGURIMI I RRJETEVE VIRTUALE PRIVATE, Xhemile Rexhepi

PDF

HIPERTENSIONI ARTERIAL DHE NJOHURITË E TË SEMURËVE NË LIDHJE ME DIETËN DHE STILIN E JETESËS, Kaltrina Rexhepi Rizani

PDF

SHTËPIT E MENÇURA, TEKNOLOGJIA, IMPLEMENTIMI DHE ZGJERIMI I SAJ SOT, Blendi Robaj

PDF

IMPLEMENTIMI I ERP, Kushtrim Rrecaj

PDF

ROLI I ‘’NDIKUESVE’’ NË VENDIMET PËR BLERJE TË PRODUKTEVE TË KOZMETIKËS, Erda Rrmoku

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TEK PACIENTËT ME EPILEPSI, Meriton Rrudhani

PDF

INSTITUT DHE MUZE ASTRONOMIK, Verona Rrustemi Rrustemi

PDF

ALTERNATIVAT KOST-EFEKTIVE TË FURNIZIMIT ME ENERGJI ELEKTRIKE NË KOSOVË 2021-2030, Ymer Rudari

PDF

ANALIZA E OBJEKTEVE INDUSTRIALE NË KOMUNËN E GJILANIT TË NDËRTUARA PARA VITEVE TË 90-TA - REGJENERIMI URBAN I ZONËS TEK ISH-FABRIKA E TEKSTILIT DHE FABRIKA E RADIATORËVE, Gentrit Sabedinaj

PDF

NDIHMA DHE MBROJTJA JURIDIKE E VIKTIMAVE, Atdhetare Sabedini

PDF

ETIKA NË VIDEOGRAFI DHE FOTOGRAFI, Berna Sadiku

PDF

VLERЁSIMI I CILЁSISЁ NЁ PRODHIMIN E CHIPSIT “VIPA CHIPS”, Elbasane Sadiku

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TEK TË SËMURËT ME ARTRIT REUMATOID, Fatime Zuka Sadiku

PDF

E ARDHMJA E AFËRT, Diellza Sahiti

PDF

Kujdesi Infermieror tek pacientët me Hipertensioni Arterial, Endrin Sahiti

PDF

ZHVILLIMI I MIKROSERVISEVE NË INFRASTRUKTURË TË KONTINJERIZUAR, Agnesa Saliaga

PDF

NDIKIMI I MJEDISIT NË SËMUNDJET KRONIKE OBSTRUKTIVE TË MUSHKËRIVE DHE SHËNDETI, Fitore Salihi

PDF

Kualiteti i Jetës së Pacientëve në Hemodializë, Arlinda Salihu

PDF

SANKSIONET PENALE NDAJ TË MITURVE, Lindona Salihu

PDF

NJOHURITË DHE QËNDRIMET E INFERMIERËVE PËR VAKSINIMIN NË QKMF- LIPJAN, Venera Salihu

PDF

KUJDESI INFERMIEROR DHE MENAXHIMI I DHIMBJES TEK PACIENTËT, Adhurim Sallahu

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TEK FËMIJËT ME SINDROMËN DOWN, Majlinda Saqipi

PDF

NDIKIMI I ODËS EKONOMIKE TË KOSOVËS NË EKONOMINË E VENDIT 2015-2021, Migena Sejdiu

PDF

GJENERATA E PESTË E RRJETAVE MOBILE – 5G, Rijad Sekiraça

PDF

INOVACIONI EVOLUIMI I RRJETAVE MOBILE 3G DERI 5G, Adelina Selimi

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TEK TË SËMURËT EPILEPTIK, Brunilda Selmani

PDF

BASHKËPUNIMI DHE DIVERGJENCAT NË MES TË SHBA-së DHE BE-së, Edona Selmani

PDF

TRAJTIMI I RASTEVE ABUZUESE ME SUBSTANCA PSIKOAKTIVE NE IPFK NGA VITI 2015-2018, Editë Selmanoviq

PDF

Çrregullimet Psikike Tek Pacientet Me Sëmundje Neurologjike Dhe Kujdesi Infermieror Te Këta Pacient, Diellza Sertolli

PDF

Kujdesi Infermieror te Pacientet me Karcinome te Gjirit, Fjolla Shabani

PDF

BALANCIMI I KREATIVITETIT DHE KOSTOS – SHTËPIA E MALLRAVE GËRMIA, Fjolla Shala

PDF

POTENCIALI I PRODHIMIT TË ENERGJISË SË RIPËRTËRISHME ME ERË, Andrian Shatri

PDF

NJOHURITË E PRINDËRVE RRETH VAKSINIMIT NË KOMUNËN E ISTOGUT, Drita Shatri

PDF

KOMPLEKS HOTELIER – RAST STUDIMI QYTEZA E DEÇANIT, Ardit Shehu

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TE KANCERI I QAFËS SË MITRËS, Arbnor Sherifi

PDF

TË METAT DHE PËRPARSITË E TEKNOLOGJISË ZIGBEE NË SMART HOME, Jetmir Shillova

PDF

PRODUKTIVITETI I PUNËS DHE AVANTAZHI KRAHASUES RAST STUDIMI : NDIKIMI I PANDEMISË NË TREGUN VENDOR, Diella Shumolli

PDF

Kujdesi infermieror tek të semuret me Skarlatinë, Miranda Sinani

PDF

RIFUNKSIONALIZIMI I KINEMASË ME FUNKSIONE TË SHTUARA: TEATËR, GALERI TË ARTEVE, BAR DHE KULME TË GJELBËRUARA, Arbnora Skuroshi

PDF

DESTINIMI DHE PLANIFIKIMI I TERRITORIT PËR ZONËN AGROTURISTIKE - DEBELLDEH, Armend Sokoli

PDF

Kujdesi infermierior te pacientët me infeksione të traktit urinar, Drenusha Sopa

PDF

Gjendja Psikofizike E Punonjësve Shëndetësor Në Raport Me Përceptimin E Saj Nga Ana E Marrësve Të Shërbimeve Shëndetësore, Berna Spahija

PDF

SHPREHITË E TË USHQYERIT TE NXËNSIT E SHKOLLAVE FILLORE NË KOMUNËN E GJILANIT, Esra Spahiu

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TEK PACIENTET ME INFARKT TË MIOKARDIT, Edona Syla

PDF

FORMAT MOTIVUESE QË NDIKOJNË NË MENAXHIMIN E BURIMEVE NJERËZORE Rast studimi - HIL Limited, Emine Syla

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TEK PACIENTËT ME PROBLEME TONSILLARE, Izet Sylejmani

PDF

KUJDESI INFERMIEROR DHE ROLI I FIZIOTERAPISË TEK PACIENTËT ME PARALIZË CEREBRALE, Zenie Sylejmani

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TE PACIENTËT ME INSUFICIENCË AKUTE TË ZEMRËS, Vlorentina Tahiri

PDF

Tiparet Biomorfologjike në Lipjan dhe Struktura Gjenetike e tyre, Albulena Tasholli