UBT aims to offer higher education, professional and life long learning study programs that are competitive in South-East Europe. The institution is considered to be a leader in its educational offer in Kosovo both in terms of quality and degree of innovation.

The institution offers about 28 study programs at bachelor and master level. UBT employs around 500 teaching, research and administrative staff from Kosovo, Europe and wider. The learning environment at the institution is designed to support both theoretical instruction and professional practice.

Programs are delivered in five different campus/regions including Prishtina, UBT Lipjan Innovation Campus, Ferizaj, Prizren, Gjilan and Peja. UBT Innovation Campus is a member of Global Association of Innovation Parks and hosts around 40 different labs and one of the largest libraries in South-East Europe.

UBT Alumni have one of the highest employability in Kosovo labour market. About 95% of our graduates find employment within the first year of graduation in private, public and non-governmental sector.

Follow

Theses/Dissertations from 2021

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TE PACIENTËT DIABETIKË AMBULANTOR INSULINO-VARTËS, Valza Gashi

PDF

Përdorimi i Antibiotikëve te Fëmijët, Habibe Gjinolli

PDF

Projektimi i Ndërtesës së tipit Simbiotë “SYMBIOTIC TOWER”, Rrustem Gogaj

PDF

KRAHASIMI NË MES TË AMAZON WEB SERVICES DHE MICROSOFT AZURE, Albert Gojani

PDF

APLIKIMI I RRJETAVE KOMPJUTERIKE DHE CLOUD SHERBIMEVE NE E-HEALTH CARE, Ilir Gojani

PËRDORIMI I RRJETEVE SOCIALE SI MJETE TË MARKETINGUT NË KOSOVË, Lyra Gorani

PDF

RI-DIZAJNIMI I ISH-RESTORANT MARSI ME STILIN ARKITEKTURA E GJELBËR, Bleron Gorqaj

PDF

Marketingu Përmes Mediave Sociale-Rast Studimi Kompania ‘’Triveshje’’, Edonis Grajçevci

PDF

Prevalenca E Faktorëve Të Riskut Për Sëmundjet Kardiovaskulare Tek Të Rinjtë, Eldonita Gucia

PDF

GLOBALIZIMI DHE EFEKTET E TIJ NË KUJDESIN SHËNDETËSOR NË KOSOVË, Egzona Hajrizi

PDF

MANIPULIMI PELHURËS DHE NDIKIMI TIJ NË DIZAJNIN E MODËS, Albina Hajrullahu

PDF

“Hotel", Klementina Hakaj

PDF

VLERËSIMI I PARAMETRAVE FIZIKO-KIMIK TË QUMËSHTIT NË DISA PIKA GRUMBULLUESE NË KOMUNËN E SHARRIT, Alban Halimi

PDF

HOTEL TRANZITOR,PRIZREN, Edis Halimi

PDF

E-DITARI, Enis Halimi

PDF

KANCERI I KOLONIT DHE KUJDESI INFERMIEROR, Nermina Halimi

PDF

VILLË BANIMI-ANSAMBËL, Suela Halimi

PDF

Roli i Kujdesit Infermieror në Mjekësinë Familajre, Zahide Halimi

PDF

ROLI I INFERMIERES NË EDUKIMIN DHE PROMOVIMIN E TË JETUARIT SHËNDETSHËM TE PACIENTET ME SËMUNDJE KRONIKE JO NGJITËSE (DIABET DHE HIPERTENSION), Elvira Hasani

PDF

Fëmijët Me Sindromë Down Dhe Kujdesi Infermieror, Enesa Hasani

PDF

KRAHASIMI I RRJETIT MOBIL 4G DHE 5G, Leutrim Hasani

PDF

Zhvendosja e Bizneseve Drejt E-Commerce Gjatë Pandemisë, Besnik Hashani

PDF

NJOHURITË DHE QËNDRIMET E PUNËTORËVE SHËNDETËSORË NË NIVELIN PARËSORË MBI COVID-19, Çlirim Haxhiaj

PDF

NB-Iot: Iot përmes Sistemeve Celulare Brez-Ngushta, Besart Haziri

PDF

KRAHASIMI I TEKNOLOGJIVE H.264 DHE H.265 NË KOMPRESIMET AUDIO-VIDEO MATERIALEVE, Milot Hoti

PDF

ROLI I INFORMACIONIT TË KONTABILITETIT NË MENAXHIMIN E PUNËVE. RAST STUDIMI NDËRMARRJA“BANJA E KLLOKOTIT FABRIKA E UJIT MINERAL & CO2 SH.P.K, Ariana Hoxha

PDF

ZHVILLIMI NË PLATFORMAT UX/UI DIZAJN RASTI: TIRESHOP, Bianka Hoxha

PDF

TËRHEQJA E PRESIDENTIT AMERIKAN DONALD TRUMP NGA MARRËVESHJA BËRTHAMORE ME IRANIN, Drin Hoxha

PDF

MENAXHIMI I INOVACIONEVE TEKNOLOGJIKE DHE NDIKIMI I TYRE NË KOMUNITET, Harisa Hoxha

PDF

“Stacioni i Trenit”- Prizren, Qëndresë Hoxha

PDF

Kujdesi Infermieror për Pacientët me Kancer të Mushkërive, Shkurta Hoxha

PDF

ROLI I FORENZIKËS KOMPJUTERIKE NË HETIMIN E RASTEVE ME KRIME KIBERNETIKE, Amir Hyseni

PDF

PËRFORMANCA DHE EFIKASITETI I ARKITEKTURËS SHUMË SHTRESORE NË IOT EDGE, Donjetë Hyseni

PDF

Integrimi i Sistemit të Menaxhimit Dixhital të Pasurive të Patundshme Bazuar në Arkitekturën e Pastërt Mvc, Mynevere Hyseni

PDF

TEKNOLOGJITË E SHPËRNDARJES TË RRJETIT IPTV, Shkurta Hyseni

PDF

Objekt Afaristo-Banesorë, Mendim Hysiqi

PDF

SFIDAT DHE E ARDHMJA E SIGURISË KIBERNETIKE, Dervish Iberhysaj

PDF

Procesi i Web Dizajnimit, Albin Ibrahimi

PDF

Qendër Rehabilitimi për Personat e Varur nga Droga dhe Alkooli, Verona Ibrahimi

PDF

Qendër Rehabilitimi për Personat e Varur nga Droga dhe Alkooli, Verona Ibrahimi

PDF

RRITJA DHE ZHVILLIMI I FËMIJËVE TË MOSHËS PARASHKOLLORE NË KOMUNËN E FERIZAJT, Kastriot Ilazi

PDF

KANCERI I GJIRIT DHE MUNDËSITË E SOTSHME DIAGNOSTIKUESE, Medina Ilijazi

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TEK PACIENTËT ME HIPERTENSION, Adifete Tahiri Imeri

PDF

METODAT MODERNE TE INVESTIGIMEVE TE KRIMEVE, Rina Imeri

PDF

Diabeti, komplikimet dhe kujdesi infermieror tek të sëmurët diabetik, Egxona Isenaj

PDF

EGZAMINIMET RADIOLOGJIKE DHE KUJDESI INFERMIEROR, Qëndrim Islami

PDF

KOMPLIKIMET E DIABETIT MELLITUS TIP 2 DHE ROLI INFERMIEROR, Florentina Jahaj

PDF

Ndikimi I Betabllokatorëve Te Pacientët Me Çrregullime Kardiake, Bleona Januzaj

PDF

STUDIMI I ZHVILLIMIT TË APLIKACIONEVE NË ARKITEKTURËN SERVERLESS ME IMPLEMENTIM NË PYTHON, Valon Januzaj

PDF

KOMPLEKS BANESORË, Auron Jashanica

PDF

Recommender Systems Using Cloud Technology, Gent Jashari

PDF

“Menaxhimi i hipertensioni aterial te personat mbi moshen 65 vjeç”, Arjeta Kadriu

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TE PACIENTËT ME SKIZOFRENI-NDIKIMI I COVID-19, Afërdita Kajdomqaj

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TEK PACIENTËT ME INFEKSIONE TË TRAKTIT URINAR, Liridona Kamberi

PDF

LËVIZJET E ARTIT-MINIMALIZMI, Blerina Kameri

PDF

RËNDËSIA E BIOETIKËS MJEKËSORE, Liridonë Kastrati

PDF

DOBESITE NE INFRASTRUKTUEN E WEB-IT, Alba Kelmendi

PDF

DALLIMI MES DATABAZAVE RELACIONALE (SQL) DHE JORELACIONALE (NoSQL), Vesa Kelmendi

PDF

Sistemi Tatimor në Republikën e Kosovës, Ardiana Kërqeli

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TEK PACIENTËT ME HIPERTENSION NË SPITALIN RAJONAL TË PRIZRENIT, Fetije Kodra

PDF

ROLI I INFERMIERËS NË TRETMANIN POSTOPERATIV PAS KOLECISTEKTOMISË ME KIRURGJI TË HAPUR, Marigona Kodra

PDF

Dallimi në Mes të Facebook Ads dhe Google Ads, Benjamin Kolenović

PDF

Materialet Ndërtimore Ndikimi i lagështisë së drurit në vetitë fiziko-mekanike, Armend Konjush

PDF

NDIKIMI I PROCESEVE TERMIKE NЁ PRODUKTIN PЁRFUDIMTAR TЁ LЁNGUT TЁ MOLLЁS, Arlinda Kqiku

PDF

Kujdesi Infermieror në Trajtimin e Plagëve Kirurgjikale, Adelina Krasniqi

PDF

ROLI I MEDIAVE TË SHKRUAR ELEKTRONIKE NË ZGJEDHJET LOKALE, Arbresha Krasniqi

PDF

CLOUD COMPUTING AND SECURITY OF DATA, Elbekir Krasniqi

PDF

“Roli i Infermierit në Kujdesin e të Sëmunrëve në Shtëpi të Shëndetit”, Fadil Krasniqi

PDF

APLIKIMI I TEKONOLOGJISË DHE SISTEMEVE TË INFORMACIONIT NË KOHË PANDEMIE, Kujtesa Krasniqi

PDF

Auditimi i Elementeve të Sigurisë Rrugore në Autostradën “Arbën Xhaferi”, Lekë Krasniqi

PDF

E-MARKETINGU, Leomir Krasniqi

PDF

NDIKIMI I POLITIKËS FISKALE NË ZHVILLIMIN E NDËRMARRJEVE TË VOGLA DHE TË MESME NË KOSOVË, Xheneta Krasniqi

PDF

PROJEKTIMI I VILËS LUKSOZE ME PROGRAM TË ZGJERUAR, Galdin Krosa

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TEK PACIENTET ME DIABET GESTATIONAL, Gzonjetë Krosa

PDF

NDIKIMI R&D DHE INOVACIONEVE NË ZHVILLIMIN E NDËRMARRËSISË, Laura Kryemadhi

PDF

SPECIFIKAT E REHABILITIMIT TEK SINDROMI HEMIPLEGJIK, Altina Kryeziu

PDF

Banim Individual – Vilë Banimi, Mergim Kukaj

PDF

TATIMI MBI VLERËN E SHTUAR NË KOSOVË, Granit Lalinovci

PDF

Kontrolli-Funksion i Menaxhmentit, Edona Llozani

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TE PACIENTËT ME DIABET TIP 2, Jehona Llugiqi

PDF

KUJDESI INFERMIEROR NDAJ PACIENTËVE ME KARCINOM TË LËKURËS, Mërgim Llugiqi

PDF

KUJDESI DHE MENAXHIMI I TË SËMURËVE ME HIPERTENSION DHE USHQYESHMËRIA E TYRE, Artan Loshaj

PDF

SISTEMI FINANCIAR NË KOSOVË, Hatije Luri

PDF

Rritja e Sentimentit Nacionalist dhe Roli i tij në Konfliktet Etnopolitike, Ariana Lushi

PDF

Roli i Përkrahjes në Shëndetin Mental, Lirjeta Mahmuti

PDF

Ndërtesat Ekonomike - Qendër Tregtare, Egzon Mala

PDF

Kanceri i Lëkurës, Mirlinda Maliqaj

PDF

KRAHASIMI I EKONOMIVE KOSOVË-SHQIPËRI, Leuarta Maloku

PDF

E DREJTA E SERVITUTIT SIPAS LIGJIT PËR PRONËSINË DHE TË DREJTAT E TJERA SENDORE NË REPUBLIKËN E KOSOVËS, Valesa Marevci

PDF

KUJDESI DHE MENAXHIMI INFERMIEROR NDAJ PACIENTËVE ME INFEKSIONE TË TRAKTIT URINAR, Halil Markoviq

PDF

STILI I TË SHKRUARIT NË MEDIAN ONLINE-WEB NË KOSOVË, Fjolla Maxhuni

PDF

KUJDESI INFERMIEROR NDAJ PACIENTËVE ME HIPERTENSION ATERIAL, Florjana Mazreku

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TEK TË SËMURËT ME OSTEOARTHRIT, Laura Mehmetaj

PDF

SISTEMI PËR MENAXHIMIN E SHITJEVE SË LIBRAVE NË INTERNET, Ahmat Mehmeti

PDF

PËRMIRËSIMI I METODËS SË MËSIMIT PËRMES PËRSËRITJEVE SË KOHËPASKOHSHME - MEMOAPP, Edin Mehmeti

PDF

RIDIZAJNIMI I EMBLEMËS SË FERIZAJT ME FRYMË MODERNISTE, Kaltrina Miftari

VILLË NË BREGDET ME PROGRAM TË ZGJERUAR, SARANDË, Aferdita Milici

VILLË NË BREGDET ME PROGRAM TË ZGJERUAR, SARANDË, Aferdita Milici

PDF

EXPRESS.JS KUNDREJT NEST.JS: KRAHAISIMI I DY NODE.JS FRAMEWORK-AVE TË DEDIKUAR PËR SERVER, Blendi Misini

PDF

INTERNETI I GJERAVE NE SHENDETESI, Mihrije Morina