UBT aims to offer higher education, professional and life long learning study programs that are competitive in South-East Europe. The institution is considered to be a leader in its educational offer in Kosovo both in terms of quality and degree of innovation.

The institution offers about 28 study programs at bachelor and master level. UBT employs around 500 teaching, research and administrative staff from Kosovo, Europe and wider. The learning environment at the institution is designed to support both theoretical instruction and professional practice.

Programs are delivered in five different campus/regions including Prishtina, UBT Lipjan Innovation Campus, Ferizaj, Prizren, Gjilan and Peja. UBT Innovation Campus is a member of Global Association of Innovation Parks and hosts around 40 different labs and one of the largest libraries in South-East Europe.

UBT Alumni have one of the highest employability in Kosovo labour market. About 95% of our graduates find employment within the first year of graduation in private, public and non-governmental sector.

Follow

Theses/Dissertations from 2023

PDF

PSIKOLOGJIA FORENZIKE NË PROCESIN E HETIMIT PENAL: RASTE STUDIMI NGA PRAKTIKA GJYQËSORE E KOSOVËS, Tringë Arifi

Theses/Dissertations from 2021

PDF

DOKUMENTIMI I ARKITEKTURËS SOFTUERIKE, Genita Abazi

PDF

Hotel, Kata Abazi

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TEK PACIENTËT ME DIABET, Albane Ademaj

PDF

Njohuritë E Popullatës Mbi Sëmundjet Kardiovaskulare, Besa Ademi

PDF

ANALIZIMI, PLANIFIKIMI DHE ZHVILLIMI I APLIKACIONIT PËR MENAXHIMIN E BURIMEVE NJERËZORE, Nazmi Ahmeti

PDF

FUQIA E DETAJEVE, Sara Ahmeti

PDF

PËRDORIMI I PENICILINAVE NË NJË REGJION TË PRIZRENIT, Anita Ajazaj

PDF

DEPRESIONI TEK TË RRITURIT, SHKAQET DHE ROLI I INFERMIERES, Evlijana Alidema

PDF

ANALIZA E PROTOKOLEVE TË SIGURISË NË RRJETAT WAN DHE LAN, Gramos Aliu

PDF

CLASSIFICATION OF PEDAGOGICAL CONTENT: REVIEW AND RESEARCH CHALLENGES, Vedat Apuk

PDF

VETË – KUJDESI I PACIENTËVE ME SËMUNDJE KRONIKE TË DËSHTIMIT TË ZEMRËS NË KOMUNËN E PRIZRENIT, Zani Arapi

PDF

CIKLI I JETËS SË ZHVILLIMIT TË SOFTUERIT, Entor Arifi

PDF

INCIDENCA DHE PREVALENCA E DEPRESIONIT TE POPULLATA NGA MOSHA 20-30 VJEÇ NE KOMUNEN E FERIZAJT, Shkurte Bakija Avdija

PDF

ZHVILLIMI I NJË APLIKACIONI NË ANDROID PËR KONVERTIMIN E FOTOVE NË TEXT DUKE PËRDORUR GOOGLE OCR, Majlind Avdylaj

PDF

PROGRAMIMI IMPERATIV, REAKTIV DHE FUNKSIONAL, Aulona Avdyli

PDF

ROLI I INFERMIERISË NË TRETMANIN PALIATIV TË PACIENTËVE ME KANCERIN KOLOREKTAL, Miranda Avdyli

PDF

Inteligjenca Artificiale (AI) - Benefitet dhe frika ndaj së ardhmës, Ardit Azemi

PDF

MENAXHIMI INFERMIEROR I PACIENTËVE ME SËMUNDJE NGJITËSE, Hatije Badalli

PDF

ZHVILLIMI I APLIKACIONIT PËR PËRCJELLJEN E MOTIT I BAZUAR NË SISTEMIN OPERATIV ANDROID, Egzon Baftiu

PDF

THE TRANSFORMATION PROCESS FROM IN-CAMPUS CLASSES INTO ONLINE CLASSES DUE TO COVID-19 PANDEMIC SITUATION - THE CASE OF HIGHER EDUCATION INSTITUTIONS IN KOSOVO, Erëza Baftiu

PDF

ACCESS CONTROL FOR THE INTERNET OF THINGS, Yllka Bahtiri

PDF

ROLI I INFERMIERES NË URGJENCAT KIRURGJIKE ABDOMINALE, Ajeta Bajra

PDF

ROLI I KRIPËS DHE ROLI I PJEKJES NË BUKËN ARTIZANALE, Donjeta Bajrami

PDF

FIBROZA CISTIKE, Egzon Bajrami

PDF

ROLI I FOTOGRAFISË NË RAPORTIMIN GJATË LUFTËRAVE NË BALLKAN, Florend Bajrami

PDF

FAKTORËT QË NDIKOJNË NË CILËSINË E GJUMIT TEK TË MOSHUARIT, Leonora Bajrami

PDF

Roli i Infermieres në Kujdesin e Fëmijëve me Herni Inguinale, Rajmonda Balaj

PDF

Aplikimi i Mikrokontrollerëve në Mekatronikë, Visar Batatina

PDF

VENDIMMARRËJA MENAGJERIALE NË INSTITUCIONE FINANCIARE GJATË KRIZAVE, Bashkim Bega

PDF

PROBLEMET NË RRITJE DHE ZHVILLIM TË FËMIJËVE NË INSTITUCIONET PARASHKOLLORE SI PASOJË E USHQYESHMËRISË JO ADEKUATE, Agon Begaj

PDF

FIND-DOCTOR APPLICATION, Kastriot Beha

PDF

SHFRYTËZIMI I ANTIMIKROBIKËVE DHE PROBLEMI I REZISTENCËS ANTIMIKROBIKE, Elvira Behluli

PDF

PËRKUJDESJA INFERMIERIKE NDAJ TË SËMURIT ME TRAKEOSTOMË, Erblina Behluli

PDF

TESTIMI I PËRFORMANCES SË WEB APLIKACIONEVE, Nita Belegu

PDF

"MARKA TREGTARE, KONCEPTIMI DHE RREGULLIMI NDËRKOMBËTAR SI ASET I PRONËSISË INDUSTRIALE”, Vendon Beloshi

PDF

CLOUD COMPUTING, Drilon Beqiraj

PDF

5G SA and NSA Solutions, Drilon Berisha

PDF

KUJTESA KOLEKTIVE NËPËRMJET ARKITEKTURËS NË QYTETIN E PRISHTINËS, Drilona Berisha

PDF

SEARCH ENGINE OPTIMIZATION, Gentiana Sheholli Berisha

PDF

“Pamjaftueshmëria e Zemrës“, Gentianë Berisha

PDF

Projektimi i ndërteses me funksione të përziera, Guri Berisha

PDF

“INTERVISTA E SUKSESSHME NË MEDIAT E SHKRUARA NË KOSOVË DHE AFTËSIA E INTERVISTUESIT”, Kujtesë Berisha

PDF

NDIKIMI DHE ETIKA E KONTABILISTËVE NË EVAZION FISKAL NË KOSOVË, Nafije Berisha

PDF

“Infeksionet intrahospitalore postoperative të plagëve kirurgjike. Kujdesi infermieror në parandalimin dhe mjekimin e tyre”, Sara Berisha

PDF

ZHVILLIMI I MOBILE APLIKACIONEVE DUKE PËRDORUR CROSS-PLATFORM TEKNOLOGJI, Gent Bicaj

Dizajnimi i nje kompleksi villash + hotel ne liqenin e Radoniqit, Alba Bicurri

PDF

ROLI I IMF-VE NË STABILITETIN EKONOMIK TË KOSOVËS (RAST STUDIMI MONEGO DHE IUTECREDIT), Aulona Binaku

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TEK PACIENTET ME DEPRESION POSTPARTAL DHE MBESHTETJA PËR NËNAT E REJA, Qendresa Blakaj

PDF

MENAXHIMI I FONDEVE PENSIONALE: RAST STUDIMI FONDI I KURSIMEVE PENSIONALE TË KOSOVËS -TRUSTI, Nora Blaku

PDF

JO VETËM MODË, Endrit Bllaca

PDF

Digjitalizimi i Bankave në Kosovë, Rast Studimi Klientët e Dy Bankave Ndërkombëtare në Republikën e Kosovës, Adonis Bllacaku

PDF

Fëmijet me nevoja të veçanta: Sindromi Daun, Fitore Boletini

PDF

NDIKIMI I TEKNOLOGJISË DHE INOVACIONIT NË INDUSTRINË E DIZAJNIT TË MODËS DHE TEKSTILIT, Gresa Boshtraj

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TEK FËMIJËT ME ABDOMEN AKUT, Vlora Bucolli

PDF

SATISFAKSIONI I INFERMIERËVE ME KUSHTET E PUNËS NË KUJDESIN PARËSOR NË LIPJAN, Leonard Buja

PDF

TESTIMI I JAVA DHE NODE.JS APLIKACIONEVE, Nderim Bytyçi

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TE TË SËMURIT ME INSUFICIENCË RENALE KRONIKE, Arbresa Bytyqi

PDF

MENAXHIMI I DETYRAVE DHE ORARIT, Azdren Bytyqi

PDF

KONTROLLIMI I CILËSISË NE VENDIN E NDERTIMIT-PUNISHTE GJATË ZBATIMIT TË STRUKTURAVE BETONARME, Florim H. Bytyqi

PDF

Shtatëzënia e komplikuar me PIH Syndromë, komplikimet amtare dhe fetale, Vjollca Bytyqi

PDF

HARDWARE HACKING, PURPLEAIR – RAST STUDIMI, Pajtim Cakaj

TESTIMI I SIGURISË SË WEB APLIKACIONIT “SLACK” BAZUAR NË STANDARDIN OWASP, Florid Canolli

PDF

“MENAXHIMI INFERMIEROR I PACIENTËVE ME KANCER TË GJIRIT”, Elmira Çovanaj

PDF

GAZETARËT NDËRMJET LIGJIT DHE ZBATIMIT TË TIJ NË MEDIAT E KOSOVËS, Pajtim Çuni

PDF

SIGURIA KIBERNETIKE GJATË PUNËS NGA DISTANCA, Agon Daci

PDF

DIZAJNIMI I SOFTUERIT PËR E-INSPEKTIMET, Smaragda Daija

PDF

HERNIA DISKALE LUMBARE DHE KUJDESI INFERMIEROR, Fjolla Dajaku

PDF

PARAMETRAT MIKROBILOGJIK TË DJATHIT NË RAJONIN E PRIZRENIT, Valentina Dani

PDF

VILË INDIVIDUALE, Elza Dautaj

PDF

ROLI I INFERMIERISË NË VAKSINIM, Elvira Dedushi

PDF

KOMUNIKIMI INFERMIER – PACIENT NË MJEDISET E KUJDESIT SHËNDETËSOR, Qendresa Demiri

PDF

SFIDAT E KUJDESIT SHËNDETËSORË DHE ROLI I TEKNOLOGJISË INFORMATIVE NË TË, Maltisa Dërmaku

PDF

SISTEMI I SIGURISE NE KOMPANI, Fisnik Dernjani

PDF

ZBULIMI I BAKTEREVE LISTERIA MONOCYTOGENES NË MOSTRAT E QUMËSHTIT NË RAJONIN E PRIZRENIT SIPAS METODËS “HYTECH SLIDE”, Vlera Dorambari

PDF

ETHET HEMORRAGJIKE, Adrian Dragaqina

PDF

VILE INDIVIDUALE MODERNE, Meliza Dragusha

PDF

KUJDESI INFERMIEROR TEK PACIENTËT ME PNEUMONI, Florentina Durmishi

PDF

Kënaqshmëria me Kualitetin e Jetës të Personave me Sëmundjen e Diabetit të Tipit II, Marigona Dushullovci

PDF

E ARDHMJA E EDUKIMIT DHE TEKNOLOGJITË DIGJITALE, Bulëza Ejupi

PDF

SPONDILOZA CERVIKALE DHE KUJDESI INFERMIEROR, Martina Ejupi

PDF

PЁRCAKTIMI I LAKTOZЁS NЁ QUMЁSHTIN E DISA KAFSHЁVE VENDORE, Kaltrina Elezi

PDF

PERSONALIZED LEARNING PATH GENERATION BASED ON GENETIC ALGORITHMS, Lumbardh Elshani

PDF

ZHVILLIMI I NJE MERN APLIKACIONI (TOURIST GUIDE), Arlind Emini

PDF

SHOQËRIMI I SËMUNDJEVE TJERA TEK PERSONAT E MOSHËS 40-60 VJET ME DIABET TIP2, Lindita Emini

PDF

NDIKIMI I NDOTJES SË AJRIT NË AMBIENTIN JETËSOR NË REPUBLIKËN E KOSOVËS – KOMUNA E PRISHTINËS, Nazif Fazliu

PDF

MOTIVIMI I INOVACIONIT DHE NDËRMARRËSISË NË NDËRMARRJET E VOGLA DHE TÊ MESME (NVM) PËRMES INKUBATORËVE TË BIZNESIT NË PRISHTINË, Xhezahir Fazliu

PDF

HOTEL NЁ QYTET, Fatjona Feka

PDF

SISTEMI I MENAXHIMIT TË LABORATORIT MJEKËSOR, Gramos Feka

PDF

KRIZA JUGOSLLAVE – RASTI I KOSOVËS, Anesa Ferati

PDF

APLIKIMI I NANOTEKNOLOGJISË NË SHËNDETËSI, Bahrie Fetahu

PDF

ROLI INFERMIER̘̙̭ES TEK SEMUNDJET AKUTE DHE KRONIKE TE TONSILLAVE,TEK FEMIJET, Diellza Frangu

PDF

ROLI I ARSIMIT NË ZHVILLIMIN EKONOMIK TË VENDIT, Adelina Gashi

PDF

FABRIKË PER PRODHIMIN E DYERVE DHE DRITAREVE, Albes Gashi

PDF

ELEMENTET E SIGURISË RRUGORE PËRGJATË NDËRTIMIT TË QARKORES,VAZHDIMI I RRUGËS BUJAR ROKA - GJAKOVË, Atdhe Gashi

PDF

FTTH, Blerant Gashi

PDF

HIPERTENSIONI DHE ROLI INFERMIEROR, Fitore Gashi

PDF

VETËRREGULLIMI I PORTALEVE NË KOSOVË, Kaltrina Gashi

PDF

" FUNKSIONIMI I KARTELAVE BANKARE TË MENÇURA, STRUKTURA DHE ALGORITMI ", Qazim Gashi

PDF

KUJDESI INFERMIEROR NË PROCESIN E PARANDALIMIT TË KOMPLIKIMEVE TË SËMUNDJES SË DIABETIT, Rina Gashi